Go to Top

Soglasje za poslovni naslov – kdaj ga ne potrebujete?

Soglasje za poslovni naslov – kdaj ga potrebujete in kdaj ne?

Soglasje za poslovni naslov – ne potrebuje ga oseba, ki je lastnik oziroma vsaj 25-odstotni lastnik objekta oziroma stanovanja, kjer bo poslovni naslov podjetja. Kdaj še? Podjetniški svetovalci v našem podjetju Data prejemajo veliko vprašanj glede tega, kako si uredite soglasje za poslovni naslov pred registracijo podjetja. To lahko opravite na naši Data točki! Pri morebitnih dilemah pa so vam na voljo tudi naši podjetniški svetovalci. Za več informacij lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Informativni izračun plače

Soglasje za poslovni naslov v primeru registracije poslovne enote pri d.o.o.

Ko poslovno enoto registrira zastopnik družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), pri postopku registracije ne priloži soglasja za poslovni naslov. Poslovna enota ima sicer svoj naslov, ki je dislociran od naslova matične družbe. Registrski organ (AJPES) pa v tem primeru ne zahteva od podjetnika, da priloži k vpisu poslovne enote še soglasje za poslovni naslov.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Kaj je poslovna enota in zakaj ni potrebno soglasje za poslovni naslov?

Poslovna enota je del družbe, ki opravlja isto ali različno dejavnost na istem ali drugem naslovu kot matična družba. Na primer: podjetje se ukvarja s proizvodnjo igrač in prodajo teh igrač. Trgovino vodijo kot poslovno enoto. Poslovna enota ne more samostojno opravljati poslov, ne more voditi ločenega transakcijskega računa in lahko deluje brez poslovodje. Poslovno enoto je po zakonu potrebno ustanoviti takrat, ko podjetje svojo dejavnost opravlja na drugem naslovu, ki ni sedež podjetja.

 Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Soglasje za poslovni naslov ne potrebuje d.o.o., ki je lastnik lokacije

V primeru spremembe naslova družbe (če je lastnik novega naslova-lokacije družba sama), pri postopku spremembe naslova družbe, soglasje za poslovni naslov ni potrebno.

Postanite stranka našega računovodskega servisa Data!

S.p. pri registraciji poslovne enote (podružnice) potrebuje soglasje za poslovni naslov

Če s.p. doregistrira v svojem podjetju dislocirano enoto (podružnico) pa ni lastnik prostora, kjer bo opravljal ločeno dejavnost, mora ob registraciji podružnice priložiti overjeno soglasje za poslovni naslov. Lastnik objekta (oz. lokacije), kjer bo poslovala dislocirana enota samostojnega podjetnika izpolni soglasje, ga podpiše ter svoj podpis na soglasju overi. Če ste v dilemi glede postopkov, pravil in pogojev pred registracijo podjetja, potem vam lahko pomagajo naši podjetniški svetovalci! Za ponudbo nam lahko pišete na data@data.si ali pa nas pokličete na 01/600-1530.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja