Go to Top

Izjava lastnika objekta za sp

Kje se overi izjava lastnika objekta za sp?

Izjava lastnika objekta za sp je novost avgustovske novele Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1) je med drugim prinesla tudi novost za samostojne podjetnike, in sicer se izjava lastnika objekta, ki podjetniku dovoljuje poslovanje na svojem naslovu, overi tudi na VEM točki.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Preden se podate v zasebne poslovne vode, vam na DATI brezplačno svetujemo, kaj sem vam najbolj splača, kakšni bodo vaši realni stroški in kakšne so pasti samozaposlovanja.

Več informacij

Tako so se samostojnim podjetnikom znižali stroški, saj izjava lastnika objekta za sp ne potrebuje nujno overitve pri notarju ali na upravni enoti, temveč se to lahko opravi tudi na VEM točki. Na VEM točki tako lahko samostojni podjetnik opravi in poskrbi za vse, za kar mora, če se odloči za registracijo podjetja ali spremembo poslovnega naslova.

Izjava lastnika objektaOveritev lahko lastnik objekta, ki samostojnemu podjetniku daje soglasje za poslovni naslov, opravi ali pri notarju ali na upravni enoti ali pa na VEM točki, in sicer osebno z osebnim dokumentom.

Izjava lastnika objekta za sp: kako jo pridobiti?

Podjetniki, ki ustanavljajo podjetja na naši VEM točki DATA, morajo včasih pridobiti soglasje za poslovanje na naslovu, kjer prijavljajo poslovni naslov podjetja, od tujcev, ki so lastniki poslovnega objekta. Kako poteka postopek pridobitve izjave lastnika objekta za sp?

Izjavo lastnika objekta, kjer posluje s. p., overimo tudi na VEM točki

Klikni in deli

  • Na Izjavi lastnika objekta, ki jo pripravlja tujec za slovenskega podjetnika, mora biti jasno razvidno, kdo komu daje soglasje oziroma dovoljenje za poslovanje na določenem naslovu.
  • V kolikor podjetniku daje soglasje tuja firma in zastopnik te tuje firme, ki podpiše Izjavo lastnika objekta, izjavo pa nato overi notar v tujini, je potrebno k Izjavi lastnika objekta dodati izpis iz sodnega oziroma drugega registra pravnih oseb, matične firme. Izpisek mora biti uradno preveden pri sodnem prevajalcu za slovenski jezik.

Oba primera obrazcev Izjave lastnika objekta, tako za s. p. kot tudi za d. o. o., najdete tukaj. 

Pa veste, v katerih primerih potrebujete izjavo lastnika objekta?

Ostale spremembe, ki veljajo za s. p., si lahko preberete v prispevku V veljavo vstopajo pomembne spremembe za samostojne podjetnike.

Preberite tudi:

Za več informacij in pomoč pri postopku registracije podjetja, so vam na voljo referenti VEM točke DATA, katere lahko kontaktirate preko telefonske številke 01 600 15 30 ali preko email naslova data@data.si.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Ob registraciji podjetja se bodočim podjetnikom poraja veliko vprašanj o postopkih, ki jih morajo opraviti pred, med in po registraciji. Hitreje in lažje bo, če se pred registracijo udeležite DATINEGA brezplačnega svetovanja.

Več informacij

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja