Go to Top

Kaj moram vedeti ob registraciji podjetja?

Pred registracijo podjetja se vsak bodoči podjetnik sprašuje, kaj moram vedeti ob registraciji podjetja? Najprej – samo brez panike – in berite dalje! Pri vseh postopkih in birokratskih vprašanjih vam bomo pomagali na točki Vem podjetja Data.

Ko ste se že odločili za vstop v podjetništvo, je sam postopek registracije podjetja ali samostojne dejavnosti enostaven. No, in kaj moram vedeti ob registraciji podjetja? V grobem najprej to, da fizična oseba, ki se odloči postati samostojni podjetnik, do svoje dejavnosti pride v roku treh dni, do družbe z omejeno odgovornostjo pa v roku enega tedna. Odkar obstajajo državne točke VEM (torej že deset let – Vse na Enem Mestu), za katero ima tudi Data ves ta čas vsa potrebna pooblastila, so zadeve na poti do uspeha še mnogo lažje.

Več o tem, kaj potrebujete ob registraciji statusa samostojnega podjetnika, si preberite tukaj, o registraciji podjetja – družbe z omejeno odgovornostjo (d. o. o.) pa tukaj.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Najboljši odgovor na vprašanje, kaj moram vedeti ob registraciji podjetja, dobite na našem brezplačnem seminarju!

Več informacij

In odgovor na vprašanje, kaj moram vedeti ob registraciji podjetja?

1. Med fiksne stroške poslovanja vaše dejavnosti ali podjetja spadajo knjigovodstvo, poslovni račun (TRR) in zaposlitev oziroma prispevki. To so stroški, ki nastajajo tudi, če podjetje ne posluje. Ostale dodatne reči, od varstva pri delu do marketinga in oglaševanja podjetja, so vaša želja, vaša iniciativa, vaš trud. Ker vemo, da nismo vsi za vse, vam na Dati tako ponujamo vse dodatne storitve, ki jih potrebuje podjetnik – vodenje računovodstvaračunovodsko in davčno svetovanje, pravno svetovanje ter svetovanje s področja marketinga in spletnega nastopa.

kaj moram vedeti ob registraciji podjetja

2. Hkrati vam v našem izobraževalnem centru ponujamo množico seminarjev, ki vam bodo zagotovo koristili na vaši podjetniški poti. Na seminarjih se denimo lahko naučite, kako narediti privlačno spletno stran, kako se povzpeti na družbena omrežja in kaj  se vam najbolj izplača, ko boste zaposlovali morebitne nove sodelavce. Če se odločite, da boste poslovali na podlagi enostavnega knjigovodstva, vas naučimo knjigovodenja, z vami delimo izkušnje z inšpektorji in vam predstavimo zakone, ki jih morate poznati, prav vsem bodočim podjetnikom pa toplo priporočamo obisk našega seminarja za podjetnike – začetnike Abeceda poslovanja.

3. Prvi korak, ko razmišljate, kaj moram vedeti ob registraciji podjetja, pa je lahko obisk našega brezplačnega seminarja. Čeprav morda še morda niti nimate jasne podjetniške ideje, a vas vse bolj mika podjetništvo, vas ne bo nič stalo, če se odločite za seminar, kjer vam predstavimo zadnje informacije glede sprememb zakonodaje in pravil ob registraciji. Natančno vam razložimo postopek, razčlenimo stroške, pregledamo morebitne novosti in težave. Z enim stavkom, spoznali vas bomo z vsemi »fintami« za bodoče podjetnike, ki jih morate vedeti ob registraciji podjetja!

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Vse o postopku, stroških in obveznostih ob registraciji podjetja ali samostojne dejavnosti na enem mestu!

Več informacij

Še par trikov k odgovoru na vprašanje, kaj moram vedeti ob registraciji podjetja?

  • Ste vedeli, da je od 15. 2., če registrirate s. p., dovoljeno imeti le en bančni račun, na katerem se zlivajo vaš osebni in poslovni prihodki in odhodki?
  • Vsak, ki prvič odpira s. p., ima prvo leto polovične stroške, drugo leto pa za 30 odstotkov nižje, vendar to velja le za stroške prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, ne pa tudi za stroške prispevkov zdravstvenega zavarovanja, zaposlovanja in starševskega varstva ter seveda vse ostale stroške.
  • S. p.-ja ne moremo zamrzniti. Če se odločite, da ne boste več poslovali, ga je potrebno zapreti.
  • Ste vedeli, da lahko tudi s. p.-ji lahko po 30. delovnem dnevu na »bolniški« uveljavijo refundacijo za čas, ko niso mogli delati? Če delajo tudi ob sobotah, se to zgodi po petih  tednih, sicer pa po šestih.
  • Svoje unikatno ime podjetja, ki lahko vsebuje tudi tuje črke in nekatera ločila, lahko rezervirate vnaprej.
  • S. p. se obdavčuje po dohodninski lestvici, dobiček d. o. o. pa s 17 odstotki. Vsekakor je smiselno razmisliti, kaj se vam bolj izplača. S. p. lahko kasneje, ko svoje poslovanje razširite, tudi spremenite v d. o. o., ob tem pa potrebujete notarja, računovodjo in 7.500 evrov kapitala (v denarju ali materialnih dobrinah).

Vse to in še mnogo drugih reči, ki jih morate vedeti ob registraciji podjetja, vas čaka  na brezplačnem seminarju, na katerega se lahko prijavite preko spletnega obrazca ali na telefon 01 6001 530. 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja