Go to Top

Izplačilo dohodnine za 2022 – ste že prejeli?

Izplačilo dohodnine za 2022 bi moralo na vaše račune priti do konca julija. To velja za posameznike, ki so informativni izračun dohodnine prejeli v drugem svežnju. Tisti, ki pa so bili del prvega svežnja, so izplačilo dohodnine za 2022 na račune prejeli že konec maja. Tudi vi še čakate na izplačilo dohodnine za 2022?

Informativni znesek, ki ga morate prejeti, lahko izračunate z našim kalkulatorjem. Za reševanje dodatnih dohodninskih dilem se obrnite na naše davčne svetovalce. Zagotovite si termin individualnega svetovanja s klicem 01 600 1530 ali elektronskim sporočilom na data@data.si.

Registracijo s.p. ali d.o.o. lahko opravite na naši DATA točki!

Kdo je upravičenec za izplačilo dohodnine za 2022?

Drugi sveženj informativnega izračuna dohodnine je bil poslan konec maja. V tem svežnju poslanih informativnih izračunov dohodnine so posamezniki, ki so beležili dohodke iz tujine, samostojne dejavnosti ali katastrske dohodke in uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane. Če ste med njimi tudi vi, se zna zgoditi, boste izplačilo dohodnine za 2022 kmalu prejeli. Rok za izplačilo je namreč 60 dni po poslanem informativnem izračunu. Tako lahko izplačilo dohodnine za 2022 pričakujete do konca julija.

Vse o normiranem s.p.

 

Izplačilo sicer prejmejo posamezniki, katerih medletne akontacije so bile višje od končnega izračuna dohodnine za 2022. Izplačilo dohodnine za 2022 najpogosteje prejmejo posamezniki, ki niso uveljavljali olajšave za vzdrževane družinske člane, vendar le v primeru, da so pred prejemom informativnega izračuna oddali vlogo za uveljavljanje te olajšave.

Izračun plače

davčno svetovanje

Koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

Izplačilo dohodnine za 2022 – niste prejeli informativnega izračuna?

Če niste prejeli informativnega izračuna za dohodnino za 2022, pazite! Če izračuna niste prejeli do 15. 6. 2023, morate napoved za odmero dohodnine vložiti sami. Kako to storite, do kdaj morate poslati napoved, kako in kam? Napoved za izplačilo dohodnine za 2022 lahko pošljete elektronsko prek eDavkov, osebno ali po pošti pri pristojnem uradu. Rok za napoved za odmero dohodnine za posameznike, ki niso prejeli informativnega izračuna, je 31.7. 2023. Isti rok velja za posameznike, ki so v letu 2022 prejemali dohodke iz tujine in jih niso napovedali med letom.

Kakšen znesek kilometrine vam pripada v letu 2023

Za več informacij in pomoč pri napovedih in drugih vprašanjih, ki se nanašajo na izplačilo dohodnine 2022 se lahko obrnete na naše davčne svetovalce. Zagotovo vam bodo znali pomagati. Na plačljivo individualno svetovanje se lahko naročite s klicem na 01 600 1530 ali sporočilom na data@data.si.

Preberite vse o minimalni plači  2023

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja