Go to Top

Dokumentacija za registracijo s.p. – kaj se uredi pri postopku?

Dokumentacija za registracijo s.p. – kaj uredimo pri postopku na DATA točki?

Dokumentacija za registracijo s.p. se v celoti pripravi na DATA točki ob prisotnosti bodočega podjetnika. Kaj vse se uredi? Če tudi sami razmišljate, da bi odprli s.p., ste na pravem mestu! Opravite postopek registracije s.p. pri nas! Pri tem vam z veseljem svetujejo naši podjetniški svetovalci. Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si za več informacij!

Informativni izračun plače

Dokumentacija za registracijo s.p. in vpis podatkov v AJPES

Postopek registracije samostojnega podjetnika se začne z izpolnjevanjem podatkov za vpis s.p. v poslovni register. Podjetnik mora napovedati datum vpisa v poslovni register. Datum vpisa je lahko najprej naslednji dan od dneva, ko podjetnik opravi postopek registracije na DATA točki ali pa katerikoli dan 30 dni v naprej. V nadaljevanju postopka podjetnik določi popolno ime firme in krajše ime firme ter določi poslovni naslov svojega podjetja Prav tako se odloči (ali pa ne) za vpis kontaktnih podatkov podjetja ter določi dejavnosti podjetja. Ob registraciji s.p. se določi tiste in toliko dejavnosti s katerimi bo podjetnik začel poslovati.

Tudi d.o.o. lahko ustanovite na naši Data točki!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Na kaj vpliva višina bruto plače?

Dokumentacija za registracijo s.p. in vpis davčnih podatkov

Drugi dokument, ki se pripravi pri postopku registracije s.p. je prijava davčnih podatkov. Na tem obrazcu mora podjetnik referentu DATA točke povedati, na kakšen način bo vodil finančno poslovanje podjetja. Opredeli se lahko, da bo dobiček podjetja ugotavljal po dejanskih stroških ali pa bo dobiček ugotavljal na način normiranih odhodkov (t.i. normiranec). V obeh primerih mora napovedati predvidene prihodke, ki jih načrtuje do konca poslovnega leta. Pri ugotavljanju dobička po dejanskih stroških napove predvidene prihodke in odhodke. V primeru »normiranca« pa le predvidene prihodke. Aplikacija v sistemu e-Vem v tem primeru že izračuna višino akontacije, ki jo bo mesečno ali pa tro-mesečno plačeval finančni upravi Republike Slovenije. Podjetnik lahko v dokument navede tudi podatke računovodje, ki mu bo pomagal pri finančnem poslovanju podjetja. Tega vam lahko zagotovimo tudi v našem podjetju. Naš računovodski servis Data namreč deluje že več kot 30 let. Če želite tudi vi postati stranka računovodskega servisa z dolgoletnimi izkušnjami, nas pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si za ponudbo!

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Dokumentacija za registracijo s.p. in prijava v zavarovanje na ZZZS

Pri prijavi podatkov v zavarovanje podjetnika, ko se pripravlja dokumentacija za registracijo s.p., sta dve možnosti priprave obrazca za zavarovanje podjetnika. V primeru registracije dopolnilne dejavnosti (popoldanskega s.p.) se na registraciji pripravi M12 obrazec. V primeru »rednega« s.p. pa M1 obrazec. Za pripravo obeh mora podjetnik navesti svojo EMŠO številko, ime in priimek ter datum vpisa s.p. v register podjetij. Pri pripravi M1 obrazca pa še podatek o končani formalni izobrazbi. Prijava v zavarovanje pomeni, da bo s.p. mesečno plačeval prispevke za socialno zavarovanje.

Preberite še – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Dokumentacija za registracijo s.p. se lažje pripravi po posvetu s podjetniškim svetovalcem

Bodočim podjetnikom pred registracijo s.p. svetujejo podjetniški svetovalci Date. Kdaj naj ustanovim s.p.? Kakšno mora biti pravilno ime s.p.? Kako pripravim izjavo lastnika objekta za poslovni naslov? Katere dejavnosti izberem in ali so kakšni pogoji za opravljanje? Na kakšen način naj vodim poslovne knjige? Imam kakšne ugodnosti ob odprtju podjetja? Ali lahko koga zaposlim v svojem s.p.? Kaj je najbolj ugodno zame? Na ta in še številna druga vprašanja vam odgovorijo in svetujejo svetovalci našega podjetja. Pišite na data@data.si ali pokličite na 01/600-1530 za ponudbo.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja