Go to Top

Novi podjetnik – boste v januarju odprli podjetje?

Novi podjetnik – kaj morate vedeti pred začetkom podjetniške poti? Podjetje lahko registrirate na naši Data točki! Za termin pokličete na 01 600 1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Kaj boste ustanovili kot novi podjetnik?

Se boste registrirali kot samostojni podjetnik ali boste ustanovili družbo z omejeno odgovornostjo? To sta dve najbolj pogosti obliki gospodarskih družb, ki se ustanavljajo v Sloveniji. Oboje enostavno registrirate na DATA točki. Ste v dilemi, kaj se vam najbolj izplača ustanoviti? O bistvenih razlikah si lahko preberete tukaj.

Izračunajte si plačo


Odprite s.p. na Dati

Preden postanete novi podjetnik, je dobro narediti plan opravil

Če boste registrirali d.o.o., boste na postopek registracije na DATA točko prinesli le osebni dokument in overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov d.o.o. To potrebujete, če vi sami kot družbenik družbe, ki jo boste ustanovili, niste lastnik ali vsaj solastnik objekta – lokacije, kjer bo naslov družbe. Če boste naslov družbe določili na lokaciji katere lastnik ste, potem boste izjavo lastnika objekta izpolnili pri postopku registracije d.o.o. na DATA točki.

Izračunajte si dohodnino 2023

Kot novi podjetnik boste registrirali s.p. – kaj potrebujete v tem primeru? Na postopek registracije boste prinesli osebni dokument, svojo davčno številko in overjeno izjavo lastnika objekta, če jo boste potrebovali. V kolikor ste lastnik lokacije, kjer bo poslovni naslov s.p, izjave lastnika objekta ne potrebujete. Na registracijo boste prinesli šifre dejavnosti, ki jih boste registrirali, določili način vodenja poslovnih knjig, napovedali predvidene prihodke za tekoče leto in za prijavo v zavarovanje podatek o končani formalni šolski izobrazbi.

Izberite zanesljivega računovodjo

Kot novi podjetnik boste morali po registraciji podjetja urediti še nekaj stvari

Novi podjetnik potrebuje računovodjo. Z njim se pogovori glede morebitnega vstopa v DDV sistem, glede stroškov pri poslovanju, plačevanja prispevkov za socialno zavarovanje, itd. Dobrega računovodjo lahko dobite tudi pri nas – računovodski servis Data ima že več kot 30 let izkušenj! Če želite postati naša stranka, nas pokličite na 01 600 1530 ali pa nam pišite na data@data.si za ponudbo.

 Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja