Go to Top

Novi podjetnik – boste v aprilu odprli podjetje?

Novi podjetnik – kaj morate vedeti pred začetkom podjetniške poti?

Novi podjetnik boste postali v mesecu aprilu in začeli opravljati dejavnost, ki je bila pred tem vaš dolgoletni hobi. Ali pa je razlog, da postanete novi podjetnik v aprilu dobra poslovna priložnost, menjava kariere, uresničitev podjetniške ideje, dodaten zaslužek ali pa se želite dokazati tudi v podjetništvu. Razlogov, da postanete novi podjetnik je veliko, dobra priprava na podjetniško pot pa je temelj uspešnega poslovanja podjetja v prihodnosti. V našem podjetju Data vam z veseljem priskočimo na pomoč! Podjetje lahko registrirate na naši Data točki! Za termin registracije lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na [email protected].

Informativni izračun plače

Kaj boste ustanovili kot novi podjetnik?

Se boste registrirali kot samostojni podjetnik ali boste ustanovili družbo z omejeno odgovornostjo? To sta dve najbolj pogosti obliki gospodarskih družb, ki se ustanavljajo v Sloveniji. Ustanovitev obeh pa lahko enostavno registrirate na DATA točki. Ste v dilemi, kaj se vam najbolj izplača ustanoviti? O bistvenih razlikah smo pisali v članku D.o.o. ali s.p. – pogosta dilema bodočih podjetnikov. Več informacij pred obiskom DATA točke lahko pridobite na tudi brezplačnem seminarju z naslovom Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi Bolniška odsotnost 2022 – kaj se je spremenilo z marcem?

Preden postanete novi podjetnik je dobro narediti plan opravil

Če boste registrirali d.o.o., boste na postopek registracije na DATA točko prinesli le osebni dokument in overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov d.o.o. To potrebujete, če vi sami kot družbenik družbe, ki jo boste ustanovili, niste lastnik ali vsaj solastnik objekta – lokacije, kjer bo naslov družbe. Če boste naslov družbe določili na lokaciji katere lastnik ste, potem boste izjavo lastnika objekta izpolnili pri postopku registracije d.o.o. na DATA točki. Kot novi podjetnik boste registrirali s.p. – kaj potrebujete v tem primeru? Na postopek registracije boste prinesli osebni dokument, svojo davčno številko in overjeno izjavo lastnika objekta, če jo boste potrebovali. V kolikor ste lastnik lokacije, kjer bo poslovni naslov s.p, izjave lastnika objekta ne potrebujete. Na registracijo boste prinesli šifre dejavnosti, ki jih boste registrirali, določili način vodenja poslovnih knjig, napovedali predvidene prihodke za tekoče leto in za prijavo v zavarovanje podatek o končani formalni šolski izobrazbi.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Kako hitro boste po registraciji prejeli sklep o vpisu v poslovni register?

Novi podjetnik boste postali naslednji dan od datuma, ki ste ga na postopku registracije na DATA točki napovedali kot datum ustanovitve, če se boste registrirali kot s.p. Družbenik d.o.o. bo na sklep o vpisu v poslovni register čakal malo dlje. Ko bo referent DATA točke elektronsko oddal popolno vlogo, bo družbenik d.o.o., sklep prejel v roku enega tedna.

Preverite, koliko bodo znašali prispevki za s.p. v 2022!

Kot novi podjetnik boste morali po registraciji podjetja urediti še nekaj stvari

Novi podjetnik, ki se je registriral kot s.p., bo po prejemu sklepa o vpisu v poslovni register, odšel na izbrano banko in odprl TRR račun za namene poslovanja s.p. Družbenik d.o.o. pa bo kot novi podjetnik s sklepom o vpisu v poslovni register, začasni račun na banki spremenil v poslovni račun in družba bo lahko začela s poslovanjem. Novi podjetnik se z računovodjem pogovori glede morebitnega vstopa v sistem DDV, glede stroškov pri poslovanju, načina izdajanja računov, plačevanja prispevkov za socialno zavarovanje in glede načina sodelovanja novega podjetnika z računovodjem. Tega lahko dobite tudi pri nas – računovodski servis Data ima že več kot 30 let izkušenj! Če želite postati naša stranka, nas pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na [email protected] za ponudbo.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja