Go to Top

Registracija s.p. – kako se pripravim na postopek, kaj potrebujem?

Registracija s.p. – postopek lahko opravite na DATA točki

Registracija s.p. je lažja, če vam pri pripravi  dokumentov za vpis v register podjetij AJPES pomaga usposobljen referent. Svetuje vam glede datuma vpisa v poslovni register, glede imena firme, naslova in dejavnosti, ki jih s.p. želi opravljati v svojem podjetju. Registracija s.p. je tako opravljena hitro in strokovno, po pripravi dokumentacije pa vam referent poda navodila o postopkih, ki jih morate opraviti, ko je registracija s.p. zaključena. V kolikor želite tudi vi odpreti s.p. ali d.o.o., rezervirajte termin registracije podjetja prek spletnega obrazca! Lahko nas tudi pokličete na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Registracija s.p. – na postopek se je potrebno pripraviti

Podjetniki, ki na DATA točki registrirajo svoj s.p., referentom večkrat zaupajo, da je informacij o registraciji s.p. ogromno, da se težko znajdejo med njimi in da jih že uveljavljeni podjetniki dostikrat s svojimi napotki napačno usmerijo. Zato se bodoči samostojni podjetniki radi posvetujejo s podjetniškimi svetovalci, preden se zgodi registracija s.p. Kaj največkrat sprašujejo podjetniki preden se odločijo za postopek registracije s.p.? Vprašanja podjetnikov se nanašajo največkrat na stroške podjetja, ki bodo nastali z odprtjem podjetja, na kakšen način naj vodijo finančni del poslovanja podjetja, kako je potrebno urediti izjavo lastnika objekta za poslovni naslov … Prav tako jih zanimajo pogoji za opravljanje dejavnosti in podobno. Na vsa ta vprašanja vam lahko pomagajo odgovoriti tudi naši podjetniški svetovalci! Pokličite jih na 01/600-1530 ali pa pišite na data@data.si.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Regres 2022 – koliko ga boste prejeli in do kdaj?

Registracija s.p. – pogoji za registracijo in dokumenti za postopek

Registracija s.p. je možna, če bodoči podjetnik ni davčni dolžnik in ni v prekršku glede preteklih poslovanj. O omejitvah pri pridobitvi statusa družbenika v d.o.o. in samostojnega podjetnika, ki jih navaja 10.a člen ZGD-1, smo pisali v članku na tej povezavi. Pri tolmačenju zakonodaje so vam sicer lahko v pomoč tudi naši pravni svetovalci! Za termin plačljivega svetovanja, se lahko naročite na data@data.si.

Na postopek registracije s.p. na DATA točko mora oseba prinesti:

Vsi potrebni dokumenti za vpis podjetnika v register podjetij, se pripravijo na postopku registracije na DATA točki (AJPES, FURS in ZZZS). Podjetnik jih podpiše in postopek je končan. Sklep o registraciji prejme podjetnik na naslov, ki ga je določil ob registraciji, naslednji dan od datuma odprtja s.p. S sklepom o vpisu v poslovni register, podjetnik nato ureja TRR račun na banki. Ko ima na banki odprt račun, je registracija s.p. dejansko zaključena in podjetnik lahko posluje. Razen v primeru, ko mora zaradi pogojev za opravljanje dejavnosti, urediti še kakšne postopke pri ustreznih institucijah.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Registracija s.p. in dogovor podjetnika z računovodjo

Podjetniki, po mnenju referentov DATA točke, potrebujejo pomoč in podporo pri finančnem delu poslovanja podjetja. Vsaj prvo leto poslovanja. Zakaj? Zato, ker največkrat nimajo izkušenj pri davčnoračunovodskem delu poslovanja podjetja. Ne poznajo terminologije, ki jo uporablja FURS, izgubljajo čas za iskanje in preverjanje podatkov in se zanašajo na pomoč obstoječih podjetnikov, ki pa niso vedno na razpolago takrat, ko jih potrebujejo. Zato je pomembno, da izberete odličen računovodski servis! Računovodski servisa Data ima več kot 30 let izkušenj – postanite stranka našega računovodstva tudi vi. Pokličite na 01/600-1530 za ponudbo!

Ostanite na tekočem: prijavite se tudi na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja