Go to Top

Pogovor z našo podjetniško svetovalko Bogdano Rejc

Pogovor z našo podjetniško svetovalko

Pogovor z našo podjetniško svetovalko Bogdano Rejc smo opravili v njeni s soncem obsijani pisarni v prvem nadstropju našega podjetja Data d.o.o. V  podjetju že več kot 10 let opravlja delo podjetniške svetovalke in referentke na DATA točki.  Na podjetniško pot je pomagala stopiti že več kot tisoč podjetnikom! V kolikor tudi vi želite ustanoviti podjetje ali potrebujete njeno svetovanje, lahko pokličete na telefonsko številko 01/600-1530 ali pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin.

Informativni izračun plače

Pogovor z našo podjetniško svetovalko Bogdano Rejc (1. del)

Bogdana, katere oblike podjetij podjetniki najpogosteje registrirajo na naši DATA točki?

Najpogosteje se registrirajo kot samostojni podjetniki. Ustanavljajo pa tudi družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), skratka dve najbolj pogosti obliki podjetij, ki se ustanavljajo v Sloveniji in se dokumentacijo zanje lahko pripravi na DATA točki.

Pri nas lahko ustanovite tudi popoldanski s.p.!

Kakšne pa so dejavnosti teh podjetij?

Zelo raznovrstne. V zadnjem času so »hit« dejavnosti storitve informacijske tehnologije, digitalni marketing, kurirske storitve, spletna trgovina, gradbeništvo, svetovalne storitve in tako naprej.

Informativni izračun za normirance

Kaj pa recimo sploh potrebuje podjetnik, ki želi odpreti s.p.?

V prvi vrsti potrebuje prave informacije glede samega postopka registracije, glede pogojev za opravljanje dejavnosti. Prav tako rabi informacije glede stroškov, ki nastanejo z registracijo podjetja, informacijo o tem na kakšen način je smiselno voditi finančni del poslovanja podjetja, postopkov po registraciji podjetja in tako naprej. Poleg teh informacij pa je nujna dobra podjetniška ideja, vztrajnost, vizija in pripravljenost na trdo delo.

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

podjetniško svetovanje

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Pogovor z našo podjetniško svetovalko Bogdano Rejc (2. del)

Kakšne dileme oz. vprašanja bodoči podjetniki največkrat naslovijo na tebe?

Bodoče podjetnike največkrat zanima odgovor na vprašanje, kakšne stroške bodo imeli, če registrirajo podjetje. Zanima jih tudi, na kakšen način uredijo obrazec Izjava lastnika objekta. Potem me sprašujejo, kako naj vodijo finančno poslovanje podjetja, kako naj pridejo do strank. Pogosta vprašanja so tudi, če imajo na voljo kakšne finančne vire oziroma subvencije ob zagonu poslovanja, kako naj plačajo prispevke za socialno zavarovanje in tako dalje.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kaj bi svetovala tistim, ki kolebajo o tem, ali naj stopijo na podjetniško pot ali ne?

Predvsem bi jim svetovala, naj pred odprtjem podjetja pridobijo čim več pravih informacij o podjetništvu, naj se mrežijo in navezujejo stike. Še preden odprejo karkoli, naj temeljito analizirajo trg in predvsem, naj se naučijo marketinških veščin.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Bi želela še kaj sporočiti našim bralcem?

Navdušena sem nad idejami podjetnikov, ki pridejo na našo DATA točko opraviti postopek registracije podjetja. Z veseljem jih povabim na individualno podjetniško svetovanje.  Prav tako jim ponudim pomoč naših računovodij za lažji in pravilen vstop v svet financ, davkov in računovodstva in na postopek registracije podjetja na našo DATA točko. Poskrbim namreč, da je priprava dokumentov za ustanovitev podjetja opravljena hitro strokovno in z veliko pozitivne energije.

Bogdana, najlepša hvala za ta pogovor.

Hvala enako!

Želim se prijaviti na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja