Go to Top

Dostava hrane na dom – vroča dejavnost!

Dostava hrane se je v letošnjem letu razcvetela – posebej zaradi spletnih platform

Dostava hrane na dom je v tem poletnem času postala ena najbolj pogosto registriranih dejavnosti pri osebah, ki se odločajo za samostojno podjetniško pot in registrirajo podjetje na DATA točki SPOT Registracija. Kakšne pogoje morate izpolnjevati?

Informativni izračun plače

Dostava hrane na dom- več ponudnikov storitve

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Zagotovo vas je na sprehodu v mestu, vsaj enkrat prehitelo kolo. Na hrbtu kolesarja pa ste zagledali torbo, kot nekakšen kovček in kolesarju se je strašno mudilo. Zakaj? Hitel je s torbo polno dobrot k naročniku storitve dostave hrane na dom.

KJE BOMO LAHKO KORISTILI 100€ TURISTIČNIH BONOV?

V Sloveniji je več ponudnikov dostave hrane na dom, vsi pa v teh »korona časih« širijo poslovanje in iščejo nove sodelavce-kurirje. Oseba potrebuje le kolo in pogodbo s podjetjem in dostava hrane na dom lahko postane dober vir zaslužka. Na različne načine podjetja z dejavnostjo dostava hrane na dom, angažirajo sodelavce za dinamično delo s strankami. Posameznik se lahko zaposli v podjetju, lahko dela prek napotnice, morda podjemne pogodbe, lahko pa odpre svoje podjetje.

podjetniško svetovanje

Kje v SKD 2008 se skriva aktivnost?

Referent vas vodi skozi postopek in vam najde pravo šifro dejavnosti. Pri prijavi podatkov na AJPES, je potrebno zapisati pravo šifro dejavnosti. V tem primeru, ko se izvaja dejavnost dostava hrane na dom, se vpiše šifra 53.200 Druga poštna in kurirska dejavnost. Na prvi pogled nima ime šifre nobene zveze z aktivnostjo, ki jo namerava opravljati podjetnik. Samo na prvi pogled! Med aktivnostmi, ki jih zajema ta šifra dejavnosti je tudi aktivnost– dostava jedi in hrane na dom, brez priprave. No in za to aktivnost, ki se skriva v dejavnosti 53.200, bo podjetnik mesečno izstavil račun podjetju, za katerega opravlja dejavnost.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dostava hrane na dom, je dejavnost, ki jo zainteresirani posamezniki lahko opravljajo kot samozaposlene osebe ali pa imajo redno zaposlitev, registrirajo pa dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.) kot dodaten vir zaslužka in kot je omenil sogovornik na registraciji, kot rekreacija po pretežno sedečem delu v podjetju.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja