Go to Top

Spletna trgovina je v času epidemije doživela razcvet

Spletna trgovina je dejavnost, ki jo praktično registrira vsak podjetnik

Spletna trgovina oziroma prodaja izdelkov prek spleta je dejavnost, ki jo na Data točki registrira praktično vsak podjetnik, ki se ukvarja s prodajo izdelkov ali storitev. Tak način prodaje je doživel pravi razcvet v času epidemije, ko so ljudje prek spletnih trgovin naročali od živil do tehnične opreme.

Informativno si lahko izračunate vašo plačo!

Kakšni so pogoji za opravljanje dejavnosti spletna trgovina?

Izobrazba ni pogoj za registracijo podjetja, je pa dostikrat pogoj za opravljanje raznih dejavnosti iz Standardne klasifikacije dejavnosti 2008 (SKD 2008). Spletna trgovina (šifra dejavnosti 47.910) oz. trgovina na drobno po pošti ali po internetu je dejavnost, za opravljanje katere niso navedeni posebni pogoji. Z registracijo dejavnosti prodaje prek spleta lahko podjetnik prodaja izdelke fizičnim osebam.

Razmišljate, da bi ustanovili popoldanski s.p.? Preverite, kako!

Razmišljate, da bi spletna trgovina postala tudi vaša podjetniška dejavnost?

Dejavnost trgovina na drobno po pošti ali internetu lahko registrira posameznik, ki želi dejavnost opravljati kot dopolnilno dejavnost. Prav tako je primerna za posameznike, ki razmišljajo o registraciji rednega s.p., v katerem se bodo samozaposlili. Mimogrede, ali veste, kakšni so dejanski stroški odprtja s.p.? Pred registracijo je smiselno razmisliti o vseh spremljajočih dejavnosti vašega podjetja, ki jih boste poleg spletne trgovine vključili. Pri tem vam lahko pomagajo naši izkušeni podjetniški svetovalci. Lahko nas pokličete na 01/6001-530 ali nam pišete na e-mail data@data.si ter se dogovorite za individualno svetovanje.

PRIJAVITE SE NA WEBINAR – KAKO ZASLUŽITI S HOBIJEM?

podjetniško svetovanje

Udeležite se skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Kaj bi prodajala vaša spletna trgovina?

Podjetniki, ki na naši DATA točki registrirajo podjetje, katerega glavna dejavnost je spletna trgovina, nam zaupajo različne izkušnje. »Malo sva brskala po spletu in najprej zase in za prijatelje iskala stvari, zdaj je zadeva prišla tako daleč, da se moram registrirati, ker je tolikšno povpraševanje po izdelkih, ki jih naročajo znanci in prijatelji,« sta nam zaupala sogovornika, ki sta svoj hobi pretvorila v posel in pridobivata prihodke s spletno prodajo različnih izdelkov. A vedno ne gre tako zlahka. Če razmišljate o podjetniški aktivnosti na spletu in še iščete dober izdelek za prodajo prek spletne trgovine, vas čaka kar nekaj dela.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Kako do izdelka, ki ga boste prodajali prek spletne trgovine?

Na to vpliva več dejavnikov. Poiskati je treba izdelek, ki je priljubljen. Prav tako morajo dobavne verige zanj teči brez problemov. To bi v današnjih časih lahko bil problem, saj se je Kitajska znašla v krizi in so dobavne verige omejene. Sprejemljiva mora biti tudi cena dostave. Poiskati morate izdelek, ki ima dober tržni potencial in odkriti način, kako ga najbolje prodati. Pri analizi izdelka, ki ga iščete si lahko pomagate z raziskovanjem preko spleta. V pomoč so vam lahko spletne tržnice (na primer Amazon, AliExpress, eBay …).

Ustanovite podjetje!

Morda vam lahko pomaga tudi orodje Google Trends? Z njim lahko ocenite interes kupcev za posamezen izdelek. Nikar pa pri izbiri izdelka ne zanemarite svojega šestega čuta, ki vas vodi k izbiri izdelkov. Pomembno je, da boste prodajali izdelke, nad katerimi ste sami navdušeni, veliko veste o njih, ste jih kupovali zase in za domače ter znance. Za takšne izdelke bi se bili pripravljeni potruditi sestaviti dobro zgodbo, ki bi prepričala potencialne kupce. V kolikor imate še kakšna vprašanja glede spletne trgovine ali podjetništva nasploh se lahko obrnete na naše podjetniške svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na naše e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja