Go to Top

Datum ustanovitve mojega s.p. bo na nedeljo – je to možno?

Datum ustanovitve podjetja

Datum ustanovitve napoveste referentu Data točke na postopku registracije vašega s.p. Je odprtje s.p. ali ustanovitev d.o.o. tudi v vašem načrtu? Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter rezervirajte termin za registracijo podjetja na Data točki!

Informativni izračun plače

Datum ustanovitve s.p. ni datum postopka registracije podjetja

Datum ustanovitve podjetja je prvi podatek, ki ga bodoči podjetnik na postopku registracije s.p. navede referentu Data točke. Da, lahko je na katerikoli dan v letu. Tudi na dan, ko je praznik, vikend oziroma dela prost dan. Če vam je datum ustanovitve pomemben pa morate poskrbeti, da boste pravočasno opravili postopek registracije svojega podjetja na Data točki.

Popoldanski s.p. vam lahko ob redni zaposlitvi prinese dodaten zaslužek!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kako do izpisa o delovni dobi?

Datum ustanovitve podjetja pomeni, da ste s tem dnem vpisani v register podjetij

Prvi možni datum ustanovitve, ko opravljate postopek registracije s.p. na Data točki je naslednji dan ali pa katerikoli dan 30 dni vnaprej. Pogosta praksa podjetnikov je, da datum ustanovitve s.p. postavijo na prvi dan v mesecu. Zakaj? Zato, ker prve prispevke za socialno zavarovanje za svoj s.p. plačajo šele naslednji mesec, za nazaj. Če se je bodočemu podjetniku iztekla pogodba o zaposlitvi in namerava odpreti s.p., potem mora na postopek registracije priti pred iztekom morebitnega odpovednega roka in določiti datum ustanovitve, ki je en dan po izteku odpovednega roka. Veliko je različnih situacij, v katerih se znajdete bodoči podjetniki. Če ste v zadregi, kateri je pravi datum ustanovitve podjetja prav v vašem primeru, se lahko obrnete na naše izkušene podjetniške svetovalce. Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Datum ustanovitve imate, kaj je še dobro premisliti pred postopkom na Data točki?

Premisliti morate o imenu firme. Kakšno bo ime vašega podjetja, da bo prepoznavno na trgu? Kakšne so možnosti glede imena? Določiti bo potrebno naslov vašega podjetja in morda pripraviti obrazec oz. izjavo lastnika objekta za s.p. Več o izjavi si lahko preberete na tej povezavi. Dejavnosti, ki jih boste opravljali v svojem podjetju, so dostikrat pravi rebus za bodoče podjetnike. Ob registraciji lahko izberete tiste in toliko dejavnosti, kot jih boste opravljali na začetku poslovanja. Povedati bo potrebno na kakšen način boste vodili finančni del poslovanja podjetja in napovedati prihodke do konca leta. Na tem delu priprav na registracijo vam lahko pomagajo naši računovodje. Naš računovodski servis Data ima že več kot 30 let izkušenj – če potrebujete zanesljiv računovodski servis, ste na pravem mestu! Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si za ponudbo za naše računovodske storitve.

Udeležite se našega seminarja Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo?!

Datum ustanovitve imate, kaj potrebujete s seboj na postopek?

Na postopek registracije s.p. boste prinesli:

  1. Veljaven osebni dokument;
  2. Svojo davčno številko;
  3. Overjeno izjavo lastnika objekta za s.p., v kolikor bi jo potrebovali.

Ostanite na tekočem: prijavite se na Datine e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja