Go to Top

Bodoči podjetniki – ko bom velik, bom podjetnik!

Bodoči podjetniki – o podjetništvu je treba razmišljati že v dijaških oz. študentskih letih

Bodoči podjetniki so se pred dnevi udeleževali informativnih dni na srednjih in visokih šolah po Sloveniji. Sicer večinoma virtualno zaradi epidemioloških razmer, vendar v velikem številu, kot so nam poročali mediji. Vedno v času informativnih dni, se sprašujemo, koliko bodočih podjetnikov je med dijaki in študenti. Pri nas na Data točki vam lahko pomagamo pri ustanovitvi podjetij. Če bi potrebovali več informacij, nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Bodoči podjetniki se že v času izobraževanja pripravljajo na podjetniško pot

Bodoči podjetniki zbirajo informacije o podjetništvu. Se udeležujejo izobraževanj, ki jih organiziramo v podjetju DATA ali pa predavatelje podjetja DATA povabijo v svoje vrste, da jim podajo informacije o ustanovitvi podjetja. Pri nas se lahko udeležite tudi dveh brezplačnih webinarjev, ki jih lahko bodoči podjetniki uporabijo kot odskočno desko v svet podjetništva. To sta Zasluži s svojim hobijem ali idejo ter Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja! Preverite naslednje termine ter se prijavite na seminar(ja)!

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Udeležite se seminarja Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?!

Dijaki so aktivni v podjetniških krožkih na šoli, udeležujejo se tekmovanj za najboljšo podjetniško idejo in se mrežijo z vrstniki po vsem svetu ter izmenjujejo uspešne prakse. Študenti, bodoči podjetniki se velikokrat vključijo v dejavnosti podjetniških inkubatorjev, ki delujejo v okviru univerze. Tam se bodoči podjetniki povezujejo, pripravljajo projekte, se mrežijo z uspešnimi podjetniki, ki nato lahko postanejo njihovi mentorji.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Študenti – bodoči podjetniki

Največ vprašanj, ki jih podjetniški svetovalci prejmemo s strani študentske populacije, ki razmišlja o tem, da bi se podala v podjetniške vode, se nanaša na ohranitev statusa študenta, če študent registrira podjetje, na višino prispevkov za socialno zavarovanje in na morebitne subvencije za vstop v podjetništvo. Študent, bodoči podjetnik lahko registrira podjetje, mora pa se zavedati, da bo z vstopom v podjetništvo izgubil določene ugodnosti, ki izhajajo iz statusa študenta:

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Bodoči podjetniki, ki prvič registrirajo podjetje

Bodoči podjetniki, ki se prvič registrirajo kot s.p. (za tiste, ki ustanovijo d.o.o. ugodnost ne velja), lahko prvo leto poslovanja uveljavljajo 50% nižje pokojninske prispevke znotraj socialnih prispevkov, drugo leto poslovanja pa so ti prispevki 30% nižji. Gre za ugodnost Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Začetni stroški poslovanja bodočega podjetnika, ki ima namen registrirati s.p. so zato nekaj nižji, od tistih bodočih podjetnikov, ki te ugodnosti na morejo uveljavljati. Bodoči podjetniki! Na kaj vse je potrebno pomisliti, predno skočite v podjetniške vode, se lahko posvetujete s podjetniškimi svetovalci v podjetju DATA. Za individualno svetovanje nam pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01/600-1530.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja