Go to Top

Registracija popoldanskega s.p. – želite zaslužiti dodaten evro?

Registracija popoldanskega s.p. – kako, kje, zakaj?

Registracija popoldanskega s.p. je hitra rešitev, če se vam je ponudila priložnost za zaslužek in bi želeli za opravljeno delo izstaviti račun. Od obiska DATA točke pa do vpisa v register podjetij traja tri dni, da prejmete sklep o vpisu v poslovni register, odprete TRR račun na banki in že lahko poslujete. V nadaljevanju članka si preberite, kakšni so pogoji za registracijo popoldanskega s.p., katere dokumente morate prinesti na postopek registracije na DATA točko in na kaj morate biti pozorni pred, med in po registraciji popoldanskega s.p. V kolikor želite tudi vi odpreti (popoldanski) s.p., nas pokličite na 01/600-1530. Lahko nam tudi pišete na data@data.si ali pa rezervirate termin registracije podjetja prek spletnega obrazca!

Ustanovitev podjetja na Dati je hitra in enostavna!

Registracija popoldanskega s.p. in pogoji za registracijo

Registracija popoldanskega s.p. pomeni, da tako obliko podjetja lahko registrira oseba, ki je zaposlena v nekem podjetju za polni delovni čas. Polni delovni čas pomeni 40 urni tedenski delovnik. Oseba ne sme biti davčni dolžnik. Uradno poimenovanje popoldanskega s.p. je dopolnilna dejavnost. Če ste zaposleni in imate pogodbo o zaposlitvi za krajši delovni čas od polnega, registracija popoldanskega s.p. za vas ni možna.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022?

Registracija popoldanskega s.p. in potrebna dokumentacija za postopek

Na postopek registracije popoldanskega s.p. mora bodoči podjetnik prinesti:

Referent DATA točke skupaj z vami na postopku pripravi obrazec za prijavo podatkov popoldanskega s.p. za register podjetij AJPES, obrazec za prijavo davčnih podatkov za FURS in obrazec za prijavo v zavarovanje M12 za ZZZS. Po oddaji obrazcev na ustrezne institucije, podjetnik prejme sklep o vpisu v poslovni register naslednji dan od datuma, ki ga je na registraciji napovedal kot datum vpisa v register podjetij. S tem sklepom nato odpirate TRR račun na banki. Svetovalci podjetja DATA vedno priporočamo podjetnikom s popoldanskim s.p., da ločijo osebne od poslovnih financ in naj zato odprejo poslovni račun na banki za namene poslovanja popoldanskega s.p.

Kdaj bo regres za upokojence 2022? Koliko?

Registracija popoldanskega s.p. in postopki po registraciji

Postali ste podjetnik. Registrirali ste dejavnosti, ki jih boste opravljali kot popoldanski s.p. in strankam za opravljeno delo ali dostavljeno blago, izstavljali račune. Čim več računov. Ko se bo obseg dela v popoldanskem s.p. povečal, boste razmišljali o tem, kdo vam lahko pomaga v podjetju, ker vsega dela več ne zmorete sami. Pri vseh teh odločitvah vam bo v pomoč vaš računovodja, ki vam bo pomagal pri finančnem delu poslovanja, prevzel v vašem imenu komunikacijo s Finančno upravo RS, vas vodil čez labirinte zakonodaje in vam pravočasno in strokovno svetoval na vaši podjetniški poti. Tudi računovodjo vam zagotovimo pri nas. Računovodski servis Data ima namreč več kot 30-letne izkušnje!

Preberite tudi – Bruto plača je znana, kako dobimo neto plačo?

Registracija popoldanskega s.p. in še nekaj odgovorov na pogosta vprašanja

Ste vedeli, da:

  • je popoldanski s.p. izenačen z rednim s.p.-jem, razlikujeta se le v višini plačevanja prispevkov za socialno zavarovanje;
  • da lahko tudi popoldanski s.p. zaposluje delavce;
  • da lahko popoldanski s.p. opravlja več dejavnosti in da so to lahko tudi različne dejavnosti;
  • da lahko še po registraciji popoldanskega s.p. podjetnik dodaja nove dejavnosti med obstoječe dejavnosti podjetja;
  • da je prehod iz popoldanskega v redni s.p. vezan le na postopek urejanja M obrazcev za zavarovanje;
  • da postopek priprave dokumentov za registracijo popoldanskega s.p. na DATA točki traja do 30 minut.

Če bi želeli, da je registracija popoldanskega s.p. hiter in enostaven postopek tudi v vašem primeru, morate zbrati čim več pravih informacij pred postopkom registracije. Pri tem vam lahko pomagajo svetovalci podjetja DATA. Pišite jim na data@data.si ali jih pokličite na 01-600-1530 in se naročite na individualno obravnavo.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja