Go to Top

Dejavnosti v popoldanskem s.p. – katere so pomladni hit?

Dejavnosti v popoldanskem s.p. vam pomagajo izbrati referenti DATA točke

Dejavnosti v popoldanskem s.p., ki jih registrirate v teh pomladnih mesecih na DATA točki bi lahko poimenovali tudi »pomladne« dejavnosti. Tako kot se prebuja narava, se podjetniki odločajo za registracijo popoldanskega s.p. oz. dopolnilne dejavnosti zaradi opravljanja dejavnosti, ki so povezane z delom na prostem, z organizacijo najrazličnejših dogodkov, turizmom in skrbjo za dobro počutje posameznika. Če bi tudi vi želeli odpreti popoldanski s.p., lahko to storite na Data točki! Pokličite na 01/600-1530 ter se dogovorite za termin registracije!

Informativni izračun plače

Organizacije dogodkov kot “pokoronske” dejavnosti v popoldanskem s.p.

Podjetniki, ki se odločajo za registracijo popoldanskega s.p., so zaposleni za polni delovni čas, želijo pa v prostem času dodatno zaslužiti kakšen evro. Odprejo popoldanski s.p. in na postopku registracije podjetja povedo, da se bodo ukvarjali z organizacijo raznoraznih dogodkov. To za referenta DATA točke pomeni, da bo iz Standardne klasifikacije dejavnosti izbral šifre dejavnosti kot so:

  • 82.300 Organizacija razstav, sejmov, srečanj – kadar gre za promocijo in/ali vodenje prireditev, kot so gospodarski ali poslovni sejmi, razstave, znanstvena in gospodarska srečanja, kongresi, konference in podobno.
  • 93.190 Druge športne dejavnosti – kadar gre za organiziranje in promocijo športnih dogodkov, s športnimi objekti ali brez njih.
  • 93.299 Druge nerazvrščene dejavnosti za prosti čas, če bo podjetnik organiziral predstave in prireditve razvedrilne narave ali se bo ukvarjal z obratovanjem prostorov za piknike.

Če se bo poleg tega ukvarjal še z gostinsko ponudbo, mu bo pri poslovanju vsekakor prav prišel tudi izkušeni računovodja. In teh je v našem podjetju veliko. Postanite stranka našega računovodskega servisa – pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si za ponudbo.

Bi želeli ustanoviti d.o.o. ali odpreti s.p.? Pokličite na 01/600-1530!

podjetniško svetovanje

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022?

Dejavnosti v popoldanskem s.p., ki so povezane z delom na prostem

O tem, kako lahko urejanje okolice kot hobi spremenite v poslovno priložnost, smo pisali v članku na tej povezavi. In dejansko referenti DATA točke opažamo porast registracij popoldanskih s.p., ki se odločajo za registracijo šifre dejavnosti 81.300 Urejanje in vzdrževanje zelenih površin in okolice, ki med drugimi aktivnostmi vključuje tudi vrtnarska dela in vzdrževanje vrtov. Več je tudi dejavnosti v popoldanskem s.p. za opravljanje gradbenih storitev. Pa naj gre za dejavnost 41.200 Gradnja stanovanjskih in ne-stanovanjskih stavb, ki vključuje tudi prenavljanje in obnovo stavb, ali razna druga specializirana gradbena dela kot so pleskanje, vgrajevanje instalacij, oblaganje tal in sten, zaključna gradbena dela.

Prispevki za popoldanski s.p. 2022 – toliko bodo znašali od aprila!

Prebuja se področje turizma z registracijo dejavnosti v popoldanskem s.p.

Počasi prihaja čas dopustov. Prve turistične lastovke so tudi že v Sloveniji. Zato se na naši DATA točki registrirajo podjetniki, ki med dejavnosti popoldanskega s.p., uvrstijo tudi dejavnost 79.900 Rezervacije in druge s potovanji povezane dejavnosti, kamor sodi tudi aktivnost turističnih vodnikov. Turistični vodniki morajo izpolnjevati pogoje za opravljanje dejavnosti. Zato se pred registracijo podjetja radi udeležijo individualnega podjetniškega svetovanja. Podjetniški svetovalec jim individualno svetuje glede vseh posebnosti, ki zadevajo postopek registracije in dejavnosti, ki jo nameravajo opravljati. Če ste tudi vi v zadregi glede dejavnosti popoldanskega s.p., nam pišite na data@data.si ali nas pokličite za ponudbo na 01/600-1530.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja