Go to Top

Urejanje okolice – hobi, ki je lahko tudi dobra poslovna priložnost?!

Urejanje okolice, vrtov, zasaditev gredic, vrta na balkonu in vzdrževanje le-teh je lahko vroča poslovna priložnost za podjetnike

Urejanje okolice v teh dneh, ko se prebuja narava in prihaja pomlad, je lahko za marsikoga priložnost, da svoj hobi in veselje do dela v naravi spremeni v posel. Imate zgledno urejen vrt okoli hiše? Vam čudovito trato, urejene grmičke, cvetoče gredice in bujen vrt, zavidajo sosedje in sprašujejo, kako vam to uspe? Spremljate vsakoletne trende zasaditve rastlinja na vrtovih? Potem veste nekaj več in znate nekaj bolje kot drugi. Zakaj se ne bi podali na podjetniško pot? Podjetje lahko ustanovite na naši Data točki! Na voljo so vam tudi naši podjetniški svetovalci, ki vas bodo znali usmeriti na vaši podjetniški poti! Za več informacij smo na voljo na 01/600-1530 ter na data@data.si.

Informativni izračun plače

Urejanje okolice in opravljanje dejavnosti kot s.p. ali kot d.o.o.

Če že imate povpraševanje po vaših storitvah glede urejanja vrta in ste tu in tam že priskočili na pomoč in svetovali sorodnikom, vašim bližnjim in sosedom, potem velja razmisliti na kakšen način bi lahko dodatno zaslužili kakšen evro s tem hobijem, ki lahko prerase v posel. Lahko bi se registrirali kot samostojni podjetnik ali pa bi ustanovili družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Poglejte si bistvene razlike med njima, o katerih smo pisali v članku D.o.o. ali s.p. – pogosta dilema bodočih podjetnikov. Postopek registracije podjetja lahko hitro in enostavno opravite ob pomoči referentov DATA točke, ki vas bodo vodili skozi postopek.

Popoldanski s.p. vam lahko prinese dodaten zaslužek!

podjetniško svetovanje

Preberite še – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Posvetujete se s svetovalci na DATI pred registracijo podjetja

Podjetniški svetovalci v podjetju DATA bodočemu podjetniku svetujemo glede primernega datuma ustanovitve podjetja, glede pravilnega imena firme, glede ustreznih dejavnosti – glavne in dodatnih dejavnosti, pogojih za opravljanje dejavnosti, glede višine prispevkov za socialno zavarovanje, načina vodenja poslovnih knjig … Skratka, temeljito ga pripravimo na podjetniško pot.

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Dejavnost urejanje okolice in šifra dejavnosti iz SKD

Kot podjetnik, boste morali na postopku registracije podjetja izbrati šifro dejavnosti iz SKD, 81.300 Urejanje in vzdrževanje zelenih površin in okolice. V okviru te šifre dejavnosti je aktivnost  – vrtnarska dela, vzdrževanje vrtov, tudi zasebnih in torej zajema urejanje okolice zainteresiranim strankam. Je pa možno v okviru te šifre dejavnosti opravljati tudi:

– urejanje in vzdrževanje krajine, parkov, zelenic in nasadov ipd.

– oskrba zelenic ob prometnicah (cestah, železniških progah ipd.)

– oskrba rastlin v industrijskih, poslovnih in drugih stavbah

– oskrba travnatih površin na stadionih in drugih rekreacijskih površinah

– urejanje in vzdrževanje nasadov za zaščito pred hrupom, vetrom, erozijo ipd.

– obrezovanje drevja (razen sadnega) in oskrbovanje živih meja

– vrtnarska dela na pokopališčih

Za vse te aktivnosti v okviru izbrane šifre dejavnosti, lahko strankam, ki so naročile storitev pri vas, izdate račun za opravljeno delo.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Kako pa izgleda račun za opravljeno storitev urejanje okolice?

Podjetniku pri izdaji računov, ugotavljanju stroškov, informaciji o obdavčitvi, pripravi plačil prispevkov za socialno zavarovanje, akontacije, skratka pri finančnem poslovanju podjetja, pomaga računovodja, ki poskrbi, da so obveznosti podjetnika, ki se nanašajo na Finančno upravo RS pravočasno in pravilno urejene. Če bi tudi vi potrebovali kakovosten računovodski servis, nas povprašajte za ponudbo računovodskih storitev na DATI. Kontaktirate nas lahko preko spletnega obrazca, e-maila data@data.si ali nas pokličete na telefonsko številko 01/600-1530!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja