Go to Top

Kako dodatno zaslužiti ob redni službi – kakšne oblike dela?

Kako dodatno zaslužiti – dodatno delo ob službi!

Kako dodatno zaslužiti? Verjetno si skoraj vsakdo želi dodaten zaslužek. Kakšne opcije za dodaten zaslužek pa imamo, če smo redno zaposleni za polni delovni čas? Za našo ponudbo svetovanja nas pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na elektronski naslov [email protected].

Informativni izračun plače

Kako dodatno zaslužiti – katere oblike dela lahko prinesejo dodaten zaslužek?

Možnosti za dodaten zaslužek je več. Popoldanski s.p., delo preko avtorske ali podjemne pogodbe ter osebno dopolnilno delo.

Ustanovitev podjetja

Kako dodatno zaslužiti s popoldanskim s.p.?

Odprtje popoldanskega s.p. je možno za osebe, ki so redno zaposlene za polni delovni čas, se pravi 40 ur na teden. Odprtje popoldanskega s.p. s sabo sicer res prinese strošek za pavšalne prispevke (ti so trenutno 77,29 evra na mesec), a imate z njim tudi številne prednosti! S popoldanskim s.p. lahko namreč opravljate skoraj katerokoli dejavnost za fizične in pravne osebe ter jim izdate račun.

 Poznate prednosti in slabosti samozaposlitve – prijavite se na webinar!

Višina prihodkov pri navadnem popoldanskem s.p. ni omejena. Lahko uveljavljate tudi vse stroške za material ter drugo, kar je potrebno za opravljanje vaše dejavnosti. Če imate pri vašem poslovanju veliko stroškov z nakupom materiala, se splača odločiti za poslovanje na podlagi dejanskih prihodkov in dejanskih odhodkov.

 PRIJAVITE SE NA WEBINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!podjetniško svetovanje

Želite registrirati s.p.?

Kako dodatno zaslužiti – normirani popoldanski s.p.

Če stroškov z nakupom materiala nimate, je smiselno razmisliti o normiranem popoldanskem s.p. Normirani popoldanski s.p. ima lahko na leto 50.000 evrov prihodkov. Takšna oblika popoldanskega s.p. je bolj priporočljiva za svetovalne dejavnosti ter dejavnosti, kjer ni veliko stroškov z nakupom materiala.

Informativni izračun za normirance

Kako dodatno zaslužiti – podjemna/avtorska pogodba

Dodaten zaslužek omogoča tudi delo prek podjemne  ali avtorske pogodbe. Pri podjemni pogodbi z vrsto dela niste omejene, pri avtorski pa je potrebno biti pazljiv. Če opravljate delo prek avtorske pogodbe je potrebno dejansko pripraviti avtorsko delo. Pri obeh pogodbah je potrebno glede na dohodek plačati prispevke za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje in dohodnino. Koliko vam ostane pri delu prek podjemne oz. avtorske pogodbe, lahko preverite tudi z našim kalkulatorjem za izračun.

Razmišljate o ustanovitvi d.o.o.? Storite to pri nas!

Kako dodatno zaslužiti – osebno dopolnilno delo

Ena izmed možnosti za dodaten zaslužek je tudi osebno dopolnilno delo. Tega lahko opravljajo brezposelni, zaposleni in tudi upokojenci.  Pri takšni obliki dela so vstopni stroški t.i. nakup vrednotnice. V primeru, da prodajate izdelke končnim kupcev, jo morate kupiti sami. Če pa opravljate storitve, pa jo kupijo vaše stranke. Od letos cena vrednotnice znaša 10,81 evra. Več o osebnem dopolnilnem delu, si lahko preberete tukaj.

Pri nas imamo tudi kakovosten računovodski servis!

Kako dodatno zaslužiti – konkurenčna prepoved in konkurenčna klavzula

Pri dodatnem delu ob redni službi pa je potrebno biti previden glede konkurenčne prepovedi oz. konkurenčne klavzule. Zakon o delovnih razmerjih namreč določa, da delavec med trajanjem delovnega razmerja ne sme brez pisnega soglasja delodajalca za svoj ali tuj račun opravljati del ali sklepati poslov, ki bi lahko predstavljali konkurenco. Več o konkurenčni prepovedi lahko preberete tukaj. V primeru, da niste prepričani, če lahko opravljate dodatno delo ob redni zaposlitvi, se lahko za plačljivo svetovanje obrnete tudi na naše pravne svetovalce. Za termin lahko pokličite na 01/600-1530 ali nam pišete na elektronski naslov [email protected].

Želim se prijaviti na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja