Go to Top

Prva registracija podjetja – kaj morate vedeti?

Prva registracija podjetja na DATA točki

Prva registracija podjetja je postopek, ki ga bodoči podjetnik lahko hitro in enostavno opravi na DATA točki. Prva registracija podjetja na DATA točki pomeni, da se posameznik odloči registrirati družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.) ali za vpis samostojnega podjetnika v register podjetij. Če tudi vi razmišljate, da bi ustanovili podjetje, nas pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Informativni izračun plače

Prva registracija podjetja in vpis d.o.o. v register podjetij

Pogoj za to, da se opravi prva registracija podjetja d.o.o. na DATA točki je, da družbenik ni davčni dolžnik, da zanj ne veljajo omejitve iz 10.a člena ZGD-1 in, da se postopka priprave dokumentov za registracijo d.o.o. osebno zglasi na DATA točki. Na postopek mora prinesti veljavni osebni dokument in overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov d.o.o. Slednje potrebuje, če sam ni lastnik ali vsaj solastnik objekta, kjer bo naslov d.o.o. Po pripravi dokumentov na DATA točki, podjetnik na izbrani banki odpre začasni račun, kamor nakaže kapital podjetja. Potrdilo o vplačilu kapitala vrne na DATA točko. Referent odda vlogo na registrsko sodišče. Podjetje je registrirano v tednu dni. Po prejemu sklep o registraciji s strani sodišča, podjetnik na banki začasni račun zamenja za poslovni račun. Prva registracija podjetja je uspela. Podjetnik lahko začne s poslovanjem.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiran s.p.?

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Sprejeta je bila dohodninska novela, višje plače že aprila?

Prva registracija podjetja in vpis s.p. v register podjetij

Ko se na DATA točki opravlja prva registracija s.p., mora podjetnik izpolnjevati podobne pogoje kot družbenik, ki ustanavlja d.o.o. Ne sme biti davčni dolžnik. Za razliko od postopka za registracijo d.o.o., lahko pooblasti osebo, da v njegovem imenu opravi postopek vpisa v register podjetij. Najraje podjetniki pridejo osebno na postopek na DATA točko. S seboj imajo osebni dokument, davčno številko in v kolikor niso lastniki ali solastniki objekta, kjer bo poslovni naslov s.p., še overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov. Postopek priprave dokumentacije je hiter in s.p. je registriran najhitreje v treh dneh. Prva registracija podjetja, pomeni za s.p., da bo lahko prvo leto poslovanja plačeval nižje prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje v okviru vseh socialnih prispevkov.  Po vpisu s.p. v register podjetij, s.p. odpira TRR račun na banki. Mimogrede, preverite tudi, koliko znašajo prispevki za s.p. v letu 2022.

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Prva registracija podjetja in vpis popoldanskega s.p. v register podjetij

Prva registracija podjetja oz. popoldanskega s.p. je popolnoma identična kot prva registracija s.p. Postopek se razlikuje le v pripravi prijave v zavarovanje. V primeru popoldanskega s.p., referent DATA točke podjetniku pripravi M12 in ne M1 obrazec za zavarovanje. Popoldanski s.p. nato mesečno plačuje pavšalne prispevke za socialno zavarovanje. Glede poslovanja je popoldanski s.p. izenačen z rednim s.p. Lahko opravlja različne dejavnosti in lahko zaposluje delavce.

TUKAJ LAHKO REZERVIRATE TERMIN ZA REGISTRACIJO PODJETJA!

Prva registracija podjetja na DATA točki je prijetna izkušnja

Bodoči podjetniki, če ste v dilemi, kaj se vam najbolj izplača, kdo vam bo pomagal voditi knjige podjetja, kako tolmačiti zakonodajo s področja dejavnosti, ki jo nameravate opravljati, ne oklevajte in povprašajte svetovalce podjetja DATA. Znali vam bodo svetovati. Prva registracija podjetja bo nato hitra in enostavna izkušnja, predvsem pa bo pomenila vaš lažji vstop v svet podjetništva. Dosegljivi smo na telefonski številki 01/600-1530, preko spletnega obrazca ali elektronskega naslova data@data.si.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja