Go to Top

Prva registracija s.p. – plačali boste manj prispevkov!

Prva registracija s.p. – razmišljate, da bi začeli samostojno podjetniško pot?

Prva registracija s.p. je za marsikaterega (bodočega) podjetnika izziv. A brez skrbi. V našem podjetju DATA vam z veseljem pomagamo. Na enem mestu vam nudimo vse informacije, ki jih potrebujete za prve korake na pot podjetništva. Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za plačljivo svetovanje z našimi podjetniškimi svetovalci!

Informativni izračun plače

Prva registracija s.p. – veste, da na začetku plačate manj prispevkov?

Ko se odločite za prvo ustanovitev s.p. je dobro vedeti, da imate prvo leto poslovanja nižje prispevke. Gre za prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, ki so za samostojnega podjetnika v prvem letu nižji za 50 %. V drugem letu se ta oprostitev zmanjša, in sicer na 30 odstotkov prispevka. To seveda ne velja, če ste v preteklosti že imeli registriran s.p. ter ste ga nato zaprli. Oprostitev plačila polnih prispevkov velja zgolj ob prvem vpisu v poslovni register!

Ustanovite svoje podjetje!

Prva registracija s.p. – opravite jo na Dati!

Prvo registracijo s.p. lahko opravite tudi pri nas! Postopek je enostaven in brezplačen. Se je pa potrebno zavedati, da ustanovitev s.p. prinese tudi stroške. Kakšni so dejanski stroški s.p. lahko preverite tukaj. Pred ustanovitvijo s.p. priporočamo, da se udeležite naših brezplačnih seminarjev Kako zaslužiti s hobijem ali idejo? in Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Za vsa morebitna vprašanja, ki jih imate pred ustanovitvijo s.p. pa se lahko obrnete na naše podjetniške svetovalce. Pokličete lahko na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin svetovanja.

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO NA DATI!

podjetniško svetovanje

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Prva registracija s.p. – koliko torej znašajo prispevki ob prvi registraciji?

Od začetka julija 2013 lahko ob prvem vpisu v poslovni register (bodoči) podjetniki uveljavljajo delno oprostitev plačila prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. S tem se želi zmanjšati obremenitev samozaposlenih oseb na začetku opravljanja dejavnosti ter spodbujati podjetništvo. Znižani prispevki za prvo leto poslovanja tako znašajo 289,83 evrov namesto 425,43 evrov. V drugem letu poslovanja pa so prispevki 30 odstotkov nižji.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Prva registracija s.p. – tudi če želite ustanoviti prihodnje leto, lahko s postopkom začnete že takoj!

Več o tem, kdaj določiti datum registracije podjetja smo pisali nedavno. Pri s.p. lahko vpis v register določite sami največ 30 dni vnaprej, medtem ko pri d.o.o. temu ni tako. Sklep o registraciji s.p. prejme naslednji dan od dneva, ki ga je na postopku registracije s.p. najavil kot datum ustanovitve podjetja.  Za več informacij vam svetujemo, da se obrnete na naše podjetniške svetovalce za individualno svetovanje. Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja