Go to Top

Postopek za registracijo podjetja – kako poteka in kaj potrebujete?

Postopek za registracijo podjetja na DATA točki

Postopek za registracijo podjetja lahko oseba, ki želi vstopiti v podjetniške vode, opravi s pomočjo referenta DATA točke. Kateri postopek za registracijo podjetja pride v poštev na DATA točki? Bodoči podjetnik lahko na DATA točki opravi postopek za vpis samostojnega podjetnika (odprtje s.p.) v register podjetij, lahko registrira dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.) ali pa opravi postopek za registracijo družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). V primeru d.o.o. se lahko na DATA točki opravi postopek tako za registracijo enoosebne d.o.o. kot tudi večosebne d.o.o. Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01/600-1530 in na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Postopek za registracijo podjetja in ustanovitev s.p.

Postopek za registracijo podjetja, ko govorimo o registraciji s.p. na DATA točki, traja 30 minut, referent DATA točke pa v tem času za bodočega podjetnika pripravi obrazce za:

  • Prijava za vpis samostojnega podjetnika – Ajpes obrazec.
  • Oddaja davčnih podatkov za samostojnega podjetnika – FURS obrazec.
  • Prijava v obvezna socialna zavarovanja za samostojnega podjetnika– M1 obrazec.

Na sam postopek registracije s.p. na DATA točko bodoči podjetnik prinese:

S.p. je najhitreje registriran v treh dneh, od dneva opravljanja postopka na DATA točki. Po prejemu sklepa o vpisu v poslovni register, lahko podjetnik odpre TRR račun na banki za namene poslovanja s.p., opravi usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu, izdela oceno tveganja in opravi zdravniški pregled na medicini dela.

Z našim kalkulatorjem lahko pretvorite bruto plačo v neto!

podjetniško svetovanje

Preberite še – Je izobrazba pogoj za odprtje s.p.?

Postopek za registracijo podjetja pri ustanovitvi popoldanskega s.p.

Če postopek za registracijo podjetja opravlja zaposlena oseba za polni delovni čas, ki se želi registrirati kot samostojni podjetnik, potem se na DATA točki opravi postopek za registracijo podjetja – popoldanskega s.p. (dopolnilne dejavnosti, tudi “popoldanca“). Postopek za registracijo podjetja je identičen kot pri rednem s.p. s to razliko, da se pripravi M12 obrazec za prijavo s.p. v zavarovanje in ne M1 obrazec.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Postopek za registracijo podjetja v primeru registracije d.o.o.

Postopek za registracijo podjetja, če govorimo o ustanovitvi družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), se opravi na DATA točki s pomočjo referenta, ki stranko vodi skozi postopek priprave kompletne dokumentacije, ki je potrebna za vpis v poslovni register.

Na postopku registracije d.o.o. se na DATA točki pripravijo sledeči dokumenti:

Po postopku na DATA točki se družbenik odpravi na banko, kjer odpre začasni račun. Nanj nakaže kapital. Banka mu izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga vrne nazaj na DATA točko. Referent elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. Podjetje je registrirano v tednu dni. Po prejemu sklepa o vpisu v poslovni register, družbenik na banki začasni račun spremeni v poslovni račun. Podjetje lahko posluje.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

Postopek za registracijo podjetja in o čem je potrebno razmisliti pred opravljanjem postopka

Ko se posameznik ali skupina posameznikov odloči za postopek za registracijo podjetja, mora na postopek registracije priti pripravljena in “oborožena” z informacijami. Čim več informacijami. Kako pa podjetniki pridete do pravih informacij preden se odločite opraviti postopek registracije podjetja? Ena od možnosti so seminarji, ki jih organiziramo v podjetju DATA za vse, ki jih zanima podjetništvo. Seznam izobraževanj najdete na tej povezavi. Druga možnost je, da vam pred registracijo podjetja individualno svetujejo svetovalci podjetja DATA. Ko opravite postopek za registracijo podjetja, pa brez usposobljenega, strokovnega in izkušenega računovodje ne bo šlo. Tudi tega vam lahko zagotovimo v našem podjetju! Računovodski servis DATA namreč deluje že več kot 30 let!

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja