Go to Top

Pomanjkanje kadra – v katerih poklicih bo 2022 manko kadra?

Pomanjkanje kadra predvideno v kar 108 poklicih

Pomanjkanje kadra napoveduje Zavod za zaposlovanje. Raziskava Poklicni barometer je analizirala 177 poklicev. Primanjkljaj kadra je predviden za prihodnje leto v 108 poklicih, 51 naj bi jih bilo v ravnovesju, v 18 poklicih pa je napovedan presežek.

Informativni izračun plače

Pomanjkanje kadra – premalo učiteljev, zdravnikov in zdravstvenih delavcev

Poklicni barometer je raziskava, ki napoveduje predvidena razmerja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela za naslednje leto.  Za leto 2022 je pomanjkanje kadra predvideno v 108 poklicih. V primerjavi z lansko analizo je letos med mankom kadra 14 poklicev več. Za prihodnje leto je predvideno pomanjkanje kadra v različnih skupinah učiteljev v osnovnih in srednjih šolah. Prav tako bo primanjkovalo svetovalnih delavcev in vzgojiteljev v vrtcih.

Želite ustanoviti s.p. ali d.o.o.?

Zanimivo je dejstvo, da se predvideva tudi primanjkljaj pravnih strokovnjakov, ki so bili lani v kategoriji presežka. Manko kadra se zaradi odsotnosti kandidatov v poklicu predvideva pri zdravnikih specialistih, strokovnjakih za zdravstveno nego, avidologih in govornih terapevtih.

PREBERITE TUDI: PREDLOG ZA DVIG MINIMALNE PLAČE ZA 10%

pravno svetovanje

Potrebujete računovodsko svetovanje? Mi smo vam na voljo!

Manjkajo tudi čistilci, natakarji, računovodski strokovnjaki

Po raziskavi Poklicni barometer bo pomanjkanje kadrav veliki meri zaradi slabih delovnih pogojev v poklicih kot so čistilci, natakarji, delavci v gradbeništvu itd. Zaradi pomanjkljive usposobljenosti  se predvideva manko kadra v poklicih knjigovodij, mehanikov, serviserjev motornih vozil in koles ter strokovnjakov za računovodstvo. V primeru, da potrebujete slednje se lahko obrnete na nas – pokličite na telefonsko številko 01/600-1530.

PRIJAVITE SE NA WEBINAR – KAKO ZASLUŽITI S HOBIJEM?

Pomanjkanje kadra – ravnovesje v 51 poklicih, presežek kadra v 18

Poklicni barometer za prihodnje leto predvideva 51 poklicev, kjer bo vzpostavljeno ravnovesje med potrebami delodajalcev in ponudbo na trgu dela.  V 18 analiziranih poklicih pa bo celo presežek kadra. Med temi poklici so med drugimi arhitekti, filozofi, fotografi, glasbeniki, novinarji, poslovni sekretarji, prevajalci, sociologi in drugi.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja