Go to Top

Pogoji za odprtje doo – kdo lahko registrira doo in kdo ne?

Pogoji za odprtje doo na DATA točki – kdo lahko registrira in kdo ne?

Pogoji za odprtje doo na DATA točki se nanašajo na postopek registracije, zakonske omejitve pri imenovanju družbenikov in zastopnikov ter na pogoj osebne prisotnosti deležnikov na postopku registracije. Želite tudi vi odpreti d.o.o. ali s.p.? Pa niste prepričani kako? Podjetje Data je vaša rešitev. Pred samo registracijo podjetja na naši DATA točki, se posvetujte z našimi podjetniškimi svetovalci! Pokličite 01/600-1530 ter se posvetujte z našimi svetovalci in se dogovorite za termin registracije podjetja. Samo rezervacijo termina lahko opravite tudi prek spletnega obrazca ali pa nam pišite na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Pogoji za odprtje doo in ustanovitev enoosebne družbe

Ustanovitev enoosebne družbe na DATA točki pomeni, da se ustanavlja doo, kjer je ena oseba družbenik in hkrati zastopnik v svojem doo. Kateri so pogoji za odprtje doo v tem primeru? Da lahko oseba ustanovi doo, mora izpolnjevati pogoje iz 10.a člena ZGD-1. O tem so več pisali v tem članku. Oseba mora osebno priti na postopek registracije doo na DATA točko z veljavnim osebnim dokumentom. Za ustanovitev doo mora nameniti kapital v evrih vsaj v najmanjšem znesku 7.500,00 evrov. Sebe mora imenovati kot zastopnika v doo in pri tem upoštevati omejitve pri imenovanju, ki izhajajo iz 255. člena ZGD-1. Več o omejitvah smo pisali v članku Zastopniki v d.o.o. – kaj morate vedeti kot zastopnik? Če bo družbenik, ki bo hkrati tudi zastopnik doo sedež družbe (in poslovni naslov) določil na lokaciji katere lastnik ali vsaj solastnik ni on sam, potem bo moral za registracijo doo pripraviti tudi overjeno izjavo lastnika objekta za doo. Če je lastnik lokacije, kjer bo sedež doo, bo izjavo lastnika objekta uredil na postopku registracije doo na DATA točki.

Uporabite naš kalkulator za informativni izračun plače!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Pozivi k izrednemu dvigu minimalne plače!

Pogoji za odprtje doo in ustanovitev večosebne družbe

Pogoji za odprtje doo, kadar gre za večosebni doo se podobni kot pri enoosebnem doo. Od pogojev za odprtje doo pri enoosebni družbi se razlikujejo le v zastopanosti deležnikov pri postopku registracije doo na DATA točki. Pri registraciji večosebne družbe morajo na postopek registracije priti vsi družbeniki in vsi zastopniki doo. Podpisujejo namreč dokumentacijo za ustanovitev večosebne doo. Ravno tako morajo upoštevati omejitve pri imenovanju družbenikov in zastopnikov v doo. Na postopek pridejo z osebnimi dokumenti. V kolikor med njimi ni lastnika objekta, kjer bo sedež (oz. naslov) doo, priskrbijo tudi overjeno izjavo lastnika objekta za doo. Pred postopkom registracije doo, se dogovorijo s kolikšnimi deleži kapitala bodo vstopili v lastništvo doo.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Pogoji za odprtje doo v primeru, ko je družbenik doo pravna oseba

Pogoji za odprtje doo, kadar je družbenik družbe, ki se ustanavlja, pravna oseba, se razlikujejo le v tem, da mora na postopek registracije na DATA točko osebno priti zastopnik družbe, ki bo družbenik novega doo ter zastopnik novega doo z osebnimi dokumenti. Pravna oseba (podjetje, ki ustanavlja novo podjetje) nameni za registracijo kapital v evrih. Imenuje zastopnika v doo in uredi izjavo lastnika objekta za sedež doo.

Popoldanski s.p. – zaslužite ob redni zaposlitvi!

Pogoji za odprtje doo in kdo ne more opraviti postopka registracije doo na DATA točki?

Kadar družbenik ali več njih, namenijo osnovna sredstva za kapital podjetja, morajo postopek registracije doo opraviti pri notarju in ne na DATA točki. K notarju morajo tudi družbeniki večosebne doo, kadar želijo v družbeno pogodbo dodati posebne člene, ki podrobneje urejajo razmerja med družbeniki v doo. Tudi, kadar želita biti družbenika v družbi zakonca, jim mora notar pripraviti družbeno pogodbo in postopka registracije doo ne moreta opraviti na DATA točki.

O postopku registracije doo na DATA točki smo pisali že večkrat. Tako smo tudi spomnili bodoče družbenike (zastopnike), da jim lahko pred, med in še po registraciji doo pomagajo svetovalci podjetja DATA in računovodski servis DATA. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite 01/600-1530 za ponudbo za svetovalne ali računovodske storitve.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja