Go to Top

Oddaja letnih poročil in davčnih obračunov do 3. maja!

Oddaja letnih poročil je bila podaljšana

Oddaja letnih poročil in davčnih obračunov se običajno mora izvršiti do konca marca. A je letos rok za oddajo poročil in obračunov podaljšan do 3. maja 2022. Bi mogoče tudi vi potrebovali računovodsko ali davčno svetovanje? Naši strokovnjaki so vam na voljo! Lahko pa postanete tudi stranka našega računovodskega servisa! Pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si, kjer boste dobili več informacij.

Informativni izračun plače

Oddaja letnih poročil Ajpesu

Že konec februarja smo pisali, da bo rok za oddajo letnih poročil in davčnih obračunov podaljšan. Po objavi Zakona o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu v Uradnem listu, pa je to postalo še uradno. V zakonu je določeno, da je oddaja letnih poročil možna najpozneje do 30. aprila 2022. Ker ta dan pade na soboto, je skrajni rok, do katerega se lahko uredi oddaja letnih poročil, prvi naslednji delovni dan. To je torek, 3. maj 2022.

Ustanovite podjetje pri nas! Pokličite na 01/600-1530!

računovodsko svetovanje

Preberite tudi – dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila

Ne le oddaja letnih poročil, tudi oddaja davčnih obračunov je podaljšana!

Poleg tega, da se zamika oddaja letnih poročil, pa se do 3. maja 2022 zamika tudi rok za oddajo davčnih obračunov. Zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE) v posebnem poglavju »Ukrepi na davčnem področju« med drugim določa podaljšanje rokov za davčne obračune. To pomeni, da morata biti Fursu davčni obračun od dohodka iz dejavnosti (DohDej) ter davčni obračun davka od dohodka pravnih oseb (DDPO), oddana najpozneje do 30. aprila 2022. Ker je ta dan sobota, velja datum 3.maj 2022. Se pravi, tako oddaja letnih poročil Ajpesu kot davčnih obračunov Fursu, mora biti izvedena najkasneje do 3.5.2022. Do omenjenega datuma je podaljšan tudi rok za priglasitev ugotavljanja davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov.

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Da oddaja letnih poročil in davčnih obračunov ne bo problem, postanite stranka računovodskega servisa Data!

Tudi naši računovodje že vestno pripravljajo letna poročila in davčne obračune. Če bi želeli tudi vi postati stranka našega računovodskega servisa, nas pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si za ponudbo. Če pa sami pripravljate poročila obračune ter imate kakšna vprašanja, pa se lahko dogovorite za individualen plačljiv posvet z našimi davčnimi oz. računovodskimi strokovnjaki.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja