Go to Top

Veljavnost potrdila za mladoletne ne bo več omejena!

Veljavnost potrdila za mladoletne nič več omejena na 270 dni

Veljavnost potrdila za mladoletne osebe ne bo več omejena na 270 dni od primarnega kroga cepljenja. Nova pravila za evropsko covidno potrdilo je sprejela Evropska komisija.

Informativni izračun plače

Veljavnost potrdila za mladoletne nič več 270 dni

V sprejetih pravilih velja, da bodo covid potrdila za polnoletne osebe še vedno veljavna 270 dni. Veljavnost potrdila za mladoletne pa bo neomejena. To pomeni, da jim za podaljšanje covid potrdila ne bo treba prejeti poživitvenega odmerka. Po priporočilu Evropske agencije za zdravila (EMA) je sicer za osebe, ki so starejše od 12 let sicer dovoljen, a ga vse države članice za mladoletnike ne uporabljajo.

Želite odpreti s.p.? Pokličite na 01/600-1530!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Veljavnost potrdila za mladoletne ne bo potekla

Evropski komisar za pravosodje je povedal, da so se po pogovorih s strokovnjaki za javno zdravje članic Evropske unije odločili, da covid potrdila o cepljenju mladoletnikov ne bi smelo poteči. To pomeni, da bo veljavnost potrdila za mladoletne neomejena ter bodo lahko na potovanju še naprej uporabljali potrdilo, ki so ga prejeli po primarni seriji cepljenja. Države članice imajo do 6. aprila čas, da uredijo tehnične prilagoditve za sprejeto izjemo, ki narekuje, da je veljavnost potrdila za mladoletne neomejena (po primarni seriji cepljenja).

Popoldanski s.p. vam lahko prinese dodaten zaslužek!

Od začetka februarja veljajo pravila glede veljavnosti covid potrdil

V Evropski uniji sicer od začetka februarja veljajo pravila glede covid potrdil. Več o njih smo pisali v tem članku. Te seveda ostajajo v veljavi. Po njih je veljavnost covid potrdila po primarnem cepljenju omejena na 270 dni. Potrdilo za prebolevnike je omejeno na 180 dni. Tisti, ki so se cepili s poživitvenim odmerkom, pa imajo neomejeno veljavnost covid potrdila. Mimogrede, preberite tudi, kaj se je z marcem spremenilo glede bolniške odsotnosti!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja