Go to Top

Pozitiven hitri test tudi v EU dovolj za covid-potrdilo!

Pozitiven hitri test pomeni okužbo s covid-19

Pozitiven hitri test je dovolj za potrdilo o prebolelem covidu v članicah Evropske unije. Evropska komisija je namreč sklenila, da bo izdajanje digitalnih covid potrdil možno tudi na podlagi rezultatov hitrih antigenskih testov. To pomeni, da bo pozitiven hitri test dovolj za covid potrdilo. Mimogrede, če bi želeli ustanoviti podjetje, storite to pri nas! Imamo že več kot 30 let izkušenj pri ustanovitvah d.o.o. ter registracijah s.p. Tako boste v najboljših možnih rokah, če se odločate za ustanovitev podjetja! Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si za več informacij!

Informativni izračun plače

Do sedaj je bil zahtevan pozitiven PCR-test

Do sedaj je veljalo, da so potrdilo o prebolelosti covida-19 pristojni organi v članicah Evropske unije v obliki enotnega covid potrdila izdajali samo na podlagi pozitivnih PCR-testov. A to se je spremenilo. Države članice Evropske unije bodo lahko izdajale potrdila o prebolelosti, če bo oseba imela pozitiven hitri test. Bo pa moral biti hitri test na seznamu hitrih antigenskih testov EU. Testiranje bodo morali izvajati zdravstveni delavci oz. usposobljeno osebje.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Bolniška brez potrdila podaljšana!

Potrdila bodo lahko izdana tudi za nazaj!

Covid potrdila o prebolelem covidu-19 se bodo lahko izdajala tudi za nazaj. In sicer bodo v članicah EU za nazaj izdali potrdilo, če je imela oseba pozitiven hitri test od 1. oktobra 2021. Sprejeta so bila tudi priporočila, da morajo države članice EU odpraviti začasno omejitev nenujnih potovanj v EU. In sicer to velja za osebe, cepljene s cepivom proti covidu-19, ki je bilo odobreno s strani Evropske unije ali Svetovne zdravstvene organizacije, in sicer pod pogojem, da so prejele zadnji ali pa poživitveni odmerek najmanj 14 dni in do 270 dni pred prihodom. Priporočilo za odpravo začasne omejitve nenujnih potovanj velja tudi za osebe, ki so v 180 dneh pred potovanjem prebolele covid-19.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Pozitiven hitri test v Sloveniji od septembra dovolj za potrjeno okužbo

Že od 1. februarja sicer v Sloveniji velja, da je za potrjen covid-19 dovolj pozitiven hitri test. Ampak se je do sedaj s pozitivnim HAG testom lahko pridobilo slovensko covid potrdilo, ki je veljalo samo v Sloveniji. Z njim ni bilo možno prestopiti državnih mej in je bilo neveljavno v drugih državah. Za dodatne informacije glede covid potrdil se lahko obrnete na NIJZ.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja