Go to Top

Rok za oddajo davčnih obračunov in letnih poročil bo podaljšan!

Rok za oddajo bo 3.5.2022

Rok za oddajo davčnih obračunov bo podaljšan do 30. aprila 2022. A ker ta dan pade na soboto, 1. in 2. maj pa sta praznika, bo skrajni rok za oddajo davčnih obračunov in letnih poročil 3.5.2022. Tako so odločili v državnem zboru ob sprejetju Zakona o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu. Rok za oddajo se bo podaljšal za obračune davka od dohodka iz dejavnosti, davka od dohodka pravnih oseb ter za oddajo letnih poročil. Če bi tudi vi potrebovali pomoč pri davčnih obračunih, se lahko obrnete na naše računovodske in davčne svetovalce. Lahko pa postanete tudi stranka našega računovodskega servisa! Za več informacij nas pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Informativni izračun dohodnine

Rok za oddajo davčnih obračunov

Zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu vsebuje določilo (16. člen), ki podaljšuje rok za oddajo davčnih obračunov ter letnih poročil. Ta rok bo podaljšan za en mesec. Namesto do konca marca, se bodo davčni obračuni in letna poročila lahko oddajali do 30. aprila 2022. Ker pa zadnji april pade na soboto, naslednja dneva pa sta praznika, bo tako skrajni datum oddaje poročil in obračunov 3. maj. Ta informacija je trenutno zgolj informativna, saj zakon še ni objavljen v Uradnem listu. Bo pa začel veljati naslednji dan po objavi.

Ustanovite podjetje pri nas!

računovodsko svetovanje

Prijavite se na seminar Davčni obračun za normirance!

Zbornica računovodskih servisov si je želela, da se rok za oddajo podaljša

Že konec lanskega leta smo pisali, da je Zbornica računovodskih servisov pozivala ministrstvo za finance ter ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo k podaljšanju rokov. Takrat so sicer zavzemali za to, da bi se rok za oddajo davčnih obračunov podaljšal do konca maja.

Registrirajte d.o.o. pri nas!

Rok za oddajo – kateri roki bodo podaljšani?

Do konca aprila se zamikajo roki za predložitev obračunov davka od dohodka iz dejavnosti ter od dohodka pravnih oseb. Prav tako se podaljšuje rok za oddajo za priglasitev ugotavljanja davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov ter predložitev letnih poročil.

Informativni izračun za normirance

Prijavite se na seminar Zaključna bilanca 2021!

V našem podjetju Data za samostojne podjetnike organiziramo delavnico Zaključna bilanca za leto 2021! Izkušena računovodska in davčna svetovalka Sabina Dimnik vam pomaga pri sestavi, obračunu ter izdelavi zaključnih poročil za zunanje institucije (Furs in Ajpes). Tukaj lahko preverite celotno vsebino seminarja. Pričakujemo vaše prijave! Organiziramo pa tudi seminar Davčni obračun za normirance – prijavite se lahko tukaj!

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja