Go to Top

Zbornica računovodskih servisov si želi podaljšanja rokov!

Zbornica računovodskih servisov je vlado pozvala k podaljšanju rokov

Zbornica računovodskih servisov vlado poziva k podaljšanju rokov za oddajo letnih poročil in davčnih obračunov za leto 2021. Ukrepi iz interventnih zakonov za pomoč gospodarstvu so namreč občutno povečali obseg dela računovodskim servisom. Tudi novi ukrepi pa lahko pomenijo še dodaten pritisk na delo servisov.

Informativni izračun plače

Zbornica računovodskih servisov – potrebujete računovodski servis tudi vi?

Glede na to, da je novo leto pred vrati mogoče razmišljate o novem računovodskem servisu tudi vi? Izberite računovodski servis Data! Smo servis, ki že več kot 30 let nudi kvalitetne računovodske storitve. Še več o našem računovodskem servisu preberite tukaj. Za več informacij pa nas lahko pokličete tudi na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Zbornica računovodskih servisov opozarja na stiske

Iz zbornice so ob tem opozorili na stiske, ki pestijo zaposlene v računovodskih servisih. Do teh prihaja zaradi višjega števila okuženih in obolelih ter povečanih izostankov z dela zaradi višje sile. To onemogoča ustrezno načrtovanje dela ob zahtevanih predpisanih rokih za oddajo različnih poročil državnim in drugim organom.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

računovodsko svetovanje

Zaslužite s svojim hobijem!

Zbornica računovodskih servisov poslala predlog

Zbornica računovodskih servisov (ta deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije) je konec novembra na Ministrstvo za finance in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo poslala predlog za podaljšanje roka za predložitev davčnih obračunov in letnih poročil za leto 2021. Osmega decembra so s finančnega ministrstva prejeli odgovor, da podaljšanje trenutno ni predvideno. Mimogrede, pri nas na Dati izvajamo tudi dva seminarja, ki vam lahko prideta prav pri oddaji zaključnih bilanc oz. davčnih obračunov! Udeležite se lahko izobraževanja Zaključna bilanca za leta 2021 ter seminarja Davčni obračun za normirance! Preverite vsebino ter se prijavite!

Registrirajte d.o.o. pri nas!

Zbornica računovodskih servisov se je nato obrnila na poslanske skupine!

Zbornica je nato na poslanske skupine naslovila predloge amandmajev k predlogu PKP 10, o katerem bodo odločali danes. Med predlogi so:

  • podaljšanje roka za predložitev davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti;
  • podaljšanje roka za predložitev davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb;
  • podaljšanje roka za pripravo in posredovanje zaključnih računov in letnih poročil za leto 2021, ki se oddajajo Ajpesu (in sicer za dva meseca – do 31. maja 2022).

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Zavzemajo pa se tudi za podaljšanje roka za podaljšanje roka za priglasitev ugotavljanja davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov, za določitev nove zavarovalne osnove v letu 2021 (najpozneje za mesec junij) ter podaljšanje skrajnega roka za sestavo in odpremo informativnega izračuna dohodnine za leto 2021 (z 31. maja 2022 na 30. junij 2022).

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja