Go to Top

Nova ukrepa za preprečevanje koronavirusa, ki veljata že od danes!

Nova ukrepa veljata od 23.12.2021

Nova ukrepa je vlada sprejela včeraj. Ukrepa predvidevata spremembe glede napotitve v karanteno ter novosti pri številu strank v trgovinah.

Informativni izračun plače

Nova ukrepa – razmišljate o ustanovitvi podjetja?

Preden pogledamo, kaj nova ukrepa prinašata, vas sprašujemo – imate idejo, ki bi jo radi spremenili v podjetniško pot? Najprej se lahko udeležite našega brezplačnega webinarja Zasluži z idejo ali hobijem, nato pa lahko na naši DATA točki ustanovite podjetje! Razmišljate o odprtju s.p. ali d.o.o.? Bi mogoče ob redni zaposlitvi radi dodatno zaslužili? Odprete lahko popoldanski s.p. Za še več informacij lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na elektronski naslov data@data.si.

Ustanovitev podjetja

podjetniško svetovanje

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Nova ukrepa – z današnjim dnem karantena tudi za cepljene!

Od danes naprej velja sprememba odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb s covidom-19. V karanteno morajo vsi, ki so bili v visoko tveganem stiku z okuženim s koronavirusom. Karantene bodo “opravičeni” zgolj tisti, ki so bili cepljeni s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19 (s cepivi Pfizer ali Moderna). Mimogrede, preberite tudi članek Samozaposlenim je za povračilo karantene potrebno še oddati vlogo!

Postanite stranka našega računovodskega servisa DATA!

Nova ukrepa – omejitev števila strank v trgovinah

Z današnjim dnem je določena tudi omejitev števila strank v prodajalnah, kjer izvajajo dejavnost ponujanja in prodajanja blaga. Na 10 kvadratnih metrov površine bo dovoljena ena stranka. V odloku je določeno tudi, da mora biti na vhodu v trgovino oz. prodajalno objavljena informacija o največjem številu strank, ki so lahko hkrati v prostoru prodajalne. Preberite tudi, kako bodo trgovine obratovale pred prazniki!

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO NA DATI!

Nova ukrepa – že danes nas čakajo še dodatni ukrepi!?

Že danes pa bi se lahko zgodilo, da bomo dobili še dodatne ukrepe. Govori se, da se bo pred praznovanjem novega leta treba testirati na okužbo z novim koronavirusom. Praznovanja pa bi lahko potekala tudi po 22. uri, ko morajo gostinski obrati s trenutnimi ukrepi že končati obratovanje. Pojavljajo se tudi ideje, da bi bilo potrebno omejiti število gledalcev na športnih prireditvah. Več o novih ukrepih bi naj bilo znano danes.

Želim se prijaviti na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja