Go to Top

Spremembe pri veljavnosti PCT potrdila – nič več neomejeno!

Spremembe pri veljavnosti PCT potrdila – potrdilo o cepljenju ne bo več veljalo neomejeno!

Spremembe pri veljavnosti PCT potrdila – potrdilu o cepljenju proti covidu-19 bo veljavnost potekla po 270 dneh! Kaj to pomeni? Kako podaljšati veljavnost PCT potrdila? Od kdaj bodo spremembe pri veljavnosti PCT pogoja v veljavi? Ne pozabite pa seveda, da vam v našem podjetju lahko pomagamo pri ustanovitvi podjetja! Za več informacij lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Spremembe pri veljavnosti PCT potrdila – kaj se spreminja?

Že ko smo pred dobrim mesecem pisali o veljavnosti PCT potrdil, smo omenili, da ni nujno, da bo PCT potrdilo veljalo neomejeno. Že takrat so se pojavljale ideje, da bi bil za veljavnost PCT potrdila potreben poživitveni odmerek. In to se bo sedaj tudi uresničilo. Potrdilom o cepljenju bo veljavnost potekla po 270 dneh. Če se bo posameznik v tem obdobju cepil s t.i. poživitvenim odmerkom, se bo veljavnost potrdila podaljšala!

Ustanovite podjetje na Dati!

podjetniško svetovanje

Ustanovite s.p. na Dati!

Kdaj bodo spremembe pri veljavnosti PCT potrdila začele veljati?

Odlok je že začel veljati, uporabljati pa se ga bo začelo 1. februarja 2022. Kaj to pomeni? Po februarju bo po 270 dneh od prejema drugega odmerka cepiva veljavnost potrdila o cepljenju potekla. To velja zgolj za polnoletne. Veljavnost PCT potrdila bo tako možno podaljšati s cepljenjem s poživitvenim odmerkom v času veljavnosti PCT potrdila.

Postanite stranka računovodskega servisa DATA!

Spremembe pri veljavnosti PCT potrdila – kaj pa ostala PCT potrdila?

Potrdilo o prebolelosti covida-19 še vedno velja šest mesecev. Negativni PCR-test velja 72 ur, hitri antigenski test pa 48 ur. Za prebolevnike, ki so se cepili v 180 dneh od pozitivnega PCR-testa, bo potrdilo o cepljenju, prav tako veljalo 270 dni. Veljavnost PCT potrdila, ki velja neomejeno je tako možno za tiste, ki so cepljeni s tremi odmerki. Prav tako za prebolevnike, ki so se cepili v roku 180 dni in nato še enkrat v roku 270 dni ter za cepljene s cepivom Janssen ter poživitvenim odmerkom.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja