Go to Top

Veljavnost PCT potrdil – koliko časa veljajo PCT potrdila?

Veljavnost PCT potrdil – kakšne so veljavnosti različnih potrdil?

Veljavnost PCT potrdil – digitalno covidno potrdilo je postalo del vsakdanjika. Brez potrdila je javno in družbeno življenje zelo omejeno. Kako dolgo pa potrdilo o cepljenju oz. o prebolelosti sploh velja? Kako dolga je veljavnost hitrih oz. PCR testov? Mimogrede, v podjetju Data vam lahko pomagamo stopiti na podjetniško pot! Za več informacij lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Informativno si izračunajte plačo!

Veljavnost PCT potrdil – PCT potrdilo je postalo del vsakdanjika

Ukrepi glede zajezitve koronavirusa se pogosto spreminjajo, a PCT potrdilo je dejansko postalo stalnica v našem življenju. Obvezno je namreč postalo za obisk večine dejavnosti in storitev. Digitalno covid potrdilo (s QR kodo, s katero izkažemo izpolnjevanje PCT pogoja) ima različne roke veljavnosti.

Razmišljate o ustanovitvi podjetja? To lahko storite pri nas!

Veljavnost PCT potrdil – cepljenje

Veljavnost PCT potrdil po polnem cepljenju ima trenutno neomejeno veljavnost, in to ne glede na vrsto cepiva. Iz NIJZ so sporočili, da to velja trenutno, ni pa nujno da bo tako tudi v prihodnosti. Pojavljajo se namreč že ideje, da bi bil za veljavnost PCT potrdila po cepljenju nujen poživitveni odmerek. Ideje so se tudi uresničile – po novem polno cepljenje ne velja več neomejeno. Več preberite tukaj.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

pravno svetovanje

 PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Veljavnost PCT potrdil – prebolelost

Potrdilo o preboleli bolezni covid-19 velja šest mesecev. Prebolevniki lahko neomejeno veljavnost PCT potrdila dobijo, če se cepijo v roku šestih mesecev po okužbi. Cepijo se lahko le z enim odmerkom. Kaj pa tisti, ki so se najprej cepili s prvim odmerkom in nato zboleli? Tisti imajo prav tako potrdilo, ki velja šest mesecev. Za neomejeno veljavnost se morajo ponovno cepiti. Osebe, ki so bile polno cepljene ter so nato zbolele za covidom-19 imajo trenutno potrdilo z neomejeno veljavnostjo. Preberite tudi – Vpogled v osebni dokument za preverjanje PCT dopusten?

Popoldanski s.p. je lahko vir dodatnega zaslužka!

Veljavnost PCT potrdil – testiranje

Pogoj PCT se lahko izkazuje tudi s testiranjem. Negativni hitri antigenski test velja 48 ur, negativni PCR test pa 72 ur. Tudi pri veljavnosti testov je konec decembra prišlo do sprememb – več preberite tukaj. Delodajalci, preverite tudi, kako do povračila stroškov za nakup testov, ki jih predvideva nov PKP10!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja