Go to Top

Samozaposlenim je za povračilo karantene potrebno še oddati vlogo!

Samozaposlenim je za povračilo karantene potrebno še oddati vlogo! - Data d.o.o.

Samozaposlenim pripada povračila izgubljenega dohodka zaradi karantene od 250 evrov do 750 evrov

Samozaposlenim je potrebno za prejem povračila od 250 evrov do 750 evrov zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok potrebno oddati vlogo za nadomestilo. Nadomestilo velja le za obdobje med julijem in decembrom letošnjega leta. Samozaposleni lahko vlogo oddajo le preko eDavkov. Imate pravna ali davčna vprašanja glede nadomestila ali vas zanima kaj drugega s teh področij? Kontaktirajte naše svetovalce - pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin plačljivega svetovanja.

Informativni izračun plače

Samozaposlenim povračilo zaradi odrejene karantene ali obveznosti varstva otroka zaradi otroku odrejene karantene

Povračilo izgubljenega prihodka je namenjeno samozaposlenim, če ti ne morejo opravljati dejavnosti in organizirati opravljanja dejavnosti na domu zaradi:

  • Odreditve karantene
  • obveznosti varstva otroka zaradi otroku odrejene karantene oz. druge zunanje objektivne okoliščine nemožnosti obiskovanja vrtca ali šole, kot npr. zaprtje vrtca.

V primeru odreditve karantene mora to dokazovati z odločbo o karanteni ali s potrdilom o napotitvi v karanteno. Zunanjo objektivno okoliščino pa dokazuje z drugim ustreznim dokazilom.

Ustanovitev podjetja

podjetniško svetovanje

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO PRI NAS!

Samozaposlenim od 250 evrov do 750 evrov

Samozaposlenim pripada povračilo od 250 evrov do 750 evrov. Koliko pa je odvisno od števila odrejenih karanten oz. števila dni trajanja obveznosti varstva otroka. Tako povračilo znaša 250 evrov za vsako odrejeno karanteno ali za čas, ko ni zmožen opravljanja dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva otroka. Za 10 dni pripada 250 evrov, za 20 dni pa 500 evrov.  Za cel mesec karantene lahko samozaposleni prejme 750 evrov.

Informativni izračun za normirance

Samozaposlenim nadomestilo le v primeru oddaje elektronske vloge

Vloga NF-Karantena je na voljo v eDavkih. Do eDavkov lahko dostopate z kvalificiranim digitalnim potrdilom. Za vsak znesek 250 evrov je potrebno oddati ločeno vlogo. Rok za oddajo vloge je 15. januar 2022. FURS bo upravičencem nakazal povrnjen izgubljeni dohodek najkasneje do 15. februarja 2022.

Udeležite se webinarja Kako zaslužiti s hobijem?!

Vloge ni možno vložiti v papirnati obliki – le elektronsko, preko eDavkov

V kolikor pri samozaposlenemu ni prišlo le do karantene, ampak tudi do okužbe ni deležen tega povračila, temveč v tem primeru ta koristi bolniško. Kako si s.p. uredi bolniško smo že pisali v prispevku "Na bolniško v času koronavirusa? Kot s.p. ali zaposleni?".

Želim se prijaviti na e-novice

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja