Go to Top

Pomoči podjetjem morate prav tako vključiti v davčni obračun!

Pomoči podjetjem prejete po interventnih ukrepih

Pomoči podjetjem, ki so jih podjetja (družbe, zavodi, ostale organizacije) prejela na podlagi interventnih ukrepov, morajo vključiti v davčni obračun od dohodkov pravnih oseb (DDPO). In sicer pod zaporedno številko 1 (Prihodki, ugotovljeni po pravilih o računovodenju). Ob morebitni dilemah, so vam v našem podjetju na voljo računovodski in davčni svetovalci. Za termin plačljivega strokovnega svetovanja se lahko naročite na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Pomoči podjetjem – kako jih vključiti v davčni obračun?

S Fursa so sporočili, da je potrebno pomoči podjetjem, prejete na podlagi interventnih ukrepov vključiti v davčni obračun davka od dohodkov pravnih oseb (DDPO). Pomoči podjetjem namreč predstavljajo prihodke davčnih zavezancev. Pomoči podjetjem je potrebno vključiti pod zaporedno številko 1 (Prihodki, ugotovljeni po pravilih o računovodenju).

Registrirajte d.o.o. pri nas!

davčno svetovanje

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Katere pomoči podjetjem je potrebno vključiti v davčni obračun? (1. del)

Pomoči podjetjem, prejete po različnih interventnih ukrepih, se štejejo med prihodke v skladu s pravili o računovodenju davčnega zavezanca. Te pomoči podjetjem se tako ne izvzemajo iz davčnega obračuna. To so:

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Katere pomoči podjetjem je potrebno vključiti v davčni obračun? (2. del)

Zgoraj opisano velja tudi za naslednje pomoči podjetjem (se pravi pomoči, ki se ne izvzemajo iz davčnega obračuna):

Nedavno smo pisali tudi o pomoči za s.p., za katere velja bolj kot ne vse enako. Pri samostojnih podjetnikih je drugačna obravnava mesečnega temeljnega dohodka ter delno povračilo izgubljenega dohodka zaradi karantene in varstva otroka. Te pomoči, prihodki, so dejansko neobdavčeni z dohodnino – več preverite v tem članku. Če pa imate morebitna vprašanja, pa se lahko dogovorite za termin plačljivega računovodskega ali davčnega strokovnega svetovanja. Za več informacij smo na voljo na 01/600-1530 ali na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja