Go to Top

Pomoč za nakup hitrih testov – ukrep podaljšan do 28.2.!

Pomoč za nakup hitrih testov za samotestiranje

Pomoč za nakup hitrih testov za samotestiranje za delodajalce je vlada podaljšala do 28. februarja. Razlog tega je v slabi epidemiološki sliki. Zakonska podlaga omogoča podaljšanje ukrepa za največ pet mesecev. Ukrep je v osnovi scier veljal do 31. januarja. Mimogrede, veste, da imamo v našem podjetju tudi odlične pravne svetovalce? Pomagajo vam lahko na področjih delovnega, obligacijskega ter gospodarskega prava. Če bi potrebovali njihovo plačljivo svetovanje, nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Pomoč za nakup hitrih testov v PKP 10

Pomoč za nakup hitrih testov je bila predvidena v Zakonu o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19. Ta zakon je bolj znan kot PKP 10. Veljavnost ukrepa za pomoč za nakup hitrih testov je bila določena do 31. januarja z možnostjo podaljšanja največ za pet mesecev. Zaradi slabe epidemiološke situacije je vlada s sklepom o podaljšanju izvajanja ukrepa pomoč za nakup hitrih testov zaenkrat podaljšala za en mesec, do 28. februarja.

Ustanovite podjetje na Dati!

podjetniško svetovanje

Rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja pri nas!

Kdo dobi pomoč za nakup hitrih testov?

Do povračila stroškov za nakup hitrih testov za samotestiranje so upravičeni delodajalci. Vlada bo povrnila stroške za hitre teste za samotestiranje podjetjem, samostojnim podjetnikom, zavodom, društvom itd. Višino pomoči se določi glede na število delavcev in oseb, ki opravljajo delo pri delodajalcu ter se morajo testirati. Za februar 2022 je znesek pomoči na delavca 30 evrov. Sklep pa je začel veljati s 1. februarjem.

Potrebujete računovodski servis? Postanite stranka našega servisa Data!

Kako do pomoči, do kdaj oddati vlogo?

Upravičenci za pomoč za nakup hitrih testov lahko vlogo vložijo preko portala eDavki. Do vloge lahko dostopate tukaj. Če upravičenec oddaja vlogo oz. izjavo glede ukrepov od 8.11.2021 do 31.1.2022, jo mora oddati najpozneje do 15.2.2022. V kolikor pa se oddaja vloga za obdobje med 1.2.2022 in 28.2.2022, pa jo je potrebno oddati do 15.3.2022. Če se odda obe vlogi, ju je potrebno oddati ločeno!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja