Go to Top

Povračilo nadomestila plače – na račun danes ali 30. junija!

Povračilo nadomestila plače bo junija izplačano na dva različna dneva – bodisi danes 10. junija ali 30. junija. Zavod za zaposlovanje poziva delodajalce, da preverijo ali so oddali tudi REK obrazce ter preverijo pravilnost navedenih podatkov preko njihovega spletnega portala!

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI

Ste koristili katerega izmed ukrepov iz prvega in drugega pritikoronskega paketa? Razmišljate, da bi bilo zaradi izpada povpraševanj koristili tudi ukrepe tretjega protikoronskega paketa? Bi potrebovali pravni nasvet glede tega, kaj je za vaše podjetje najprimernejša rešitev? Pišite našim pravnikom na [email protected] ali se prijavite na brezplačni webinar!

Informativni izračun plače

Podjetje Data d.o.o. je prav računovodski servis za Vas! Tudi v turbulentnih razmerah!

Potrebujete računovodsko svetovanje? Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Pri podjetju Data d.o.o. so naše računovodske storitve lahko Vaše zavetje v turbulentnih razmerah državnih ukrepov in spreminjajočih razmer na trgu! Naše računovodske storitve so  podprte tudi s svetovanjem naših pravnikov, davčnih strokovnjakov ali strokovnjakov za delo s tujci.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Zavod za zaposlovanje opaža, da vsi delodajalci še niso oddali vlogo skupaj z REK obrazci!

Tisti, ki boste prejeli izplačilo danes, 10. junija, ste oddali REK obrazce do 27. maja. Izplačila se nanašajo na mesec marec in april. Obrazci REK so podlaga za obračun in izplačilo pri Zavodu za zaposlovanje. Zavod tudi poziva delodajalce, da zaradi ponavljajočih napak pri obračunih preverijo pravilnost navedenih podatkov na »Portalu za delodajalce«.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Povračilo nadomestila plače se je podaljšalo do konca junija za vse panoge!

Povračilo nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo se podaljšuje do 30. junija 2020. Izvzeti so tisti, ki so neposredni ali posredni uporabniki proračuna RS ali proračuna občine, delodajalci, ki opravljajo finančno ali zavarovalniško dejavnost iz skupine K (po standardni klasifikaciji dejavnosti) in so imeli 13. 3. 2020 več kot deset zaposlenih ter tuja diplomatska predstavništva in konzulati, mednarodne organizacije in njihova predstavništva ter institucije, organi in agencije EU v Sloveniji.

ZNESEK REGRESA 2020

Povračilo nadomestila plače bo v juniju večje od tistih do sedaj!

Povračilo nadomestila plače  na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije in omejitev njenih posledic (ZIUZEOP in ZIUZEOP-A) ter Zakona o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP), bo v juniju predvidoma večje od tistih v preteklih mesecih. Povračilo nadomestila plače se bo v mesecu juniju izplačalo 27.193 delodajalcem za 170.023 zaposlenih.  V maju je bilo izplačano skupaj 37,5 milijona evrov. Dobrih 116,1 milijona evrov bo predvidoma znašalo junijsko povračilo nadomestila plače.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja