Go to Top

Pogovor z našo davčno svetovalko Sabino Dimnik

Pogovor z našo davčno svetovalko

Pogovor z našo davčno svetovalko Sabino Dimnik smo opravili v našem podjetju DATA d.o.o. V našem podjetju dela že več kot 26 let in kot pravi sama »se ji še nikamor ne mudi«. Bi tudi vi potrebovali davčno svetovanje? Ali se odločate za ustanovitev podjetja? Potrebujete računovodske storitve? Za več informacij pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin plačljivega svetovanja.

Informativni izračun plače

Pogovor z našo davčno svetovalko Sabino Dimnik (1. del)

Sabina, kakšno delo opravljaš v podjetju?

V preteklosti si lahko predstavljate, da sem počela kar nekaj stvari. Opravljala sem različna dela – od administratorja, do knjigovodje, računovodje in še kaj. V zadnjih letih se posvečam strokovni podpori tako našim zaposlenim, vodstvu, kot tudi našim pogodbenim strankam in zunanjim naročnikom. Strokovna podpora zajema reševanje dilem na področju davkov in računovodstva ter knjigovodstva. Zaradi bogatih izkušenj pa lahko priskočim na pomoč tudi pri marsikateri drugi podjetniški zagati. Poleg svetovalnih storitev, se dnevno srečujem tudi z novopečenimi podjetniki s katerimi sklepam pogodbe o sodelovanju z nami in tedensko pripravljam zanimive članke. Večkrat mesečno tudi vodim skupinska izobraževanja, posvete in delavnice. Moje delo je res dinamično in raznoliko, nikoli mi ni dolgčas, odkar sem tu.

Ustanovitev podjetja

Kakšen je tvoj vsakdan v našem podjetju?

Dnevna opravila so v večini sestavljena iz priprav in izvedb individualnih strokovnih svetovanj s področja davkov in računovodstva, spremljanja povpraševanj na te teme. Prav tako pripravljam in podpisujem pogodbe z novimi naročniki. Urejam spremembe z obstoječimi naročniki ter sodelujem pri skupinskih sestankih z različnimi oddelki znotraj podjetja.

PRIJAVITE SE NA WEBINAR – KAKO ZASLUŽITI S HOBIJEM?

Pogovor z našo davčno svetovalko Sabino Dimnik (2. del)

S kakšnimi davčnimi vprašanji se naše stranke najpogosteje obračajo na tebe?

Spekter davčnih dilem in vprašanj, s katerimi se stranke obračajo name je res ogromen. Prvotno so tu davki povezani s poslovanjem družb in samostojnih podjetnikov, saj glede na to, da imamo že več kot 30 let računovodski servis je teh naročnikov največ. Realno imamo tudi na tem področju največ izkušenj. Naslednjo kategorijo v vrsti bi izpostavila obdavčitve kapitala in kriptovalut. Te teme so v zadnjih dveh letih močno narasle, in smo jih v predkoronskim časom zaznali le malokrat.

Ustanovite s.p. pri nas!

davčno svetovanje

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Kakšna vprašanja pa so najbolj aktualna v teh zadnjih dneh letošnjega leta?

Vsekakor načrtovane davčne spremembe. Od maja letošnjega leta so bile napovedane davčne spremembe na vseh področjih od davka od dohodka pravnih oseb do DDV in dohodnine. Žal se napoved za nov zakon o dohodnini še ni uresničila in tako ugodnejšega davčnega zakona z novim letom ne bo. Največje dileme podjetnikov so vezane na izplačilo dividend in »unovčenja« kriptovalut.

Tudi d.o.o. lahko registrirate pri nas!

Pogovor z našo davčno svetovalko Sabino Dimnik (3. del)

V našem podjetju izvajaš tudi številna izobraževanja. Katera so?

Res je, v svojem času v DATI sem pripravila in izvedla nešteto predavanj in izobraževanj. Predstavila bi delavnico Enostavno knjigovodstvo, saj je naš produkt že več kot 20 let. Ko smo začeli z njo smo bili prvi, ki smo v tako kratkem izobraževanju strnili vse potrebne informacije, da si podjetnik ali podjetnica sama uredi poslovne knjige. Znotraj delavnice se poučijo o terminologiji, ki se uporablja v knjigovodstvu in računovodstvu, ter obdavčitvi in dejanskem postopku knjiženja. Izvajam še več delavnic, izpostavila pa bi eno, na katero smo zelo ponosni. To je Zaključna bilanca za samostojne podjetnike. Ta je pomembna, ker je nadaljevanje prvo omenjene in je s tem je zaključena neka celota.

PREVERITE ŠE OSTALA IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO NA DATI!

Kaj je zate največji izziv pri delu?

Lahko rečem, da so izzivi pri mojem delu stalnica. Tudi karakterno mi takšno delo ustreza, saj bi ob drugačnem tempu »zaspala«. Običajno se največji izziv pokaže ob kakšnem posvetu s podjetnikom. Inovativna razmišljanja in načini poslovanja mladih nas vedno znova preizkušajo v smislu podajanja pravih davčnih in računovodskih nasvetov, saj se zakonodaja togo in prepočasi prilagaja novodobnim dejavnostim. Realno zato pričakujem izzive predvsem v komunikaciji z institucijami pri opredelitvi pravilne obdavčitve različnih, »neobičajnih« dejavnosti mladih podjetnikov.

Preverite, kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec!

Pogovor z našo davčno svetovalko Sabino Dimnik (4. del)

Kaj bi glede davkov in računovodstva svetovala novim podjetnikom, ki stopajo na podjetniško pot?

Moj nasvet je že vrsto let enak. Vsak, ki se loti samostojne podjetniške poti se mora obvezno pozanimati o osnovnih informacijah glede računovodstva in davkov. Ti dve kategoriji, hočeš-nočeš, močno vplivata tako na predstavitev podjetja v javno objavljenih računovodskih izkazih kot na davčne obremenitve. Nikakor ne mislim, da mora lastnik poznati vse podrobnosti, vsekakor pa okvirne podatke, ki so pomembni tako na načrtovanje kot tudi analizo.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Bi želela še kaj sporočiti našim bralcem?

Seveda, z veseljem bi bralce povabila k nam, da si pridobijo pomembna znanja in informacije, povezane s poslovanjem podjetja. Odzivi naših strank so pozitivni in hvaležni smo za vsako pohvalo, ki jo prejmemo, sploh pa še najbolj našim pogodbenim naročnikom v računovodskem servisu, ki nam s svojo z zvestobo izkazujejo pohvalo. Trudili se bomo še naprej, in znotraj ene hiše ponuditi čim širši spekter strokovnih podpornih svetovalnih storitev za podjetja in podjetnike. Ker pa je že ravno tak čas, pa naj zaželim vsem bralcem prijetne praznične dni, ter zdravo in uspešno novo leto 2022.

Sabina, hvala za ta pogovor!

Enako.

Želim se prijaviti na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja