Go to Top

Novi boni? Kdo bo upravičen do novih bonov?

Novi boni za nakup digitalne opreme

Novi boni so predvideni v predlogu zakona o spodbujanju digitalne vključenosti. Ta bi med drugim omogočil pridobivanje osnovnih in naprednih digitalnih veščin s pomočjo tečajev. Te bo subvencionirala država prek javnih razpisov. Predvideni so novi boni – t.i. digitalni boni. Za koga? V kakšni vrednosti? Mimogrede, to, da lahko na Dati ustanovite podjetje že veste! Se zanimate za odprtje s.p. ali bi raje ustanovili d.o.o.? Za več informacij se lahko obrnete na naše podjetniške svetovalce! Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Informativni izračun plače

Cilj je boljša digitalna pismenost (tudi starejših)

Na področju digitalizacije ima Evropska komisija več ciljev. Eden izmed teh je ta, da do leta 2030 želi, da ima 80 % odraslih Evropejcev vsaj osnovna digitalna znanja. V Sloveniji ima trenutno takšna znanja zgolj 55 % odraslih. Najslabši rezultati pa so pri starejših od 55 let, saj ima osnovne digitalne kompetence le 32 odstotkov.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Subvencije za tečaje

Predlog zakona zajema vse ključne družbene skupine ter prav tako definira različne stopnje digitalnih kompetenc. Država bo prek javnih razpisov omogočila tečaje za pridobivanje osnovnih ter naprednih digitalnih veščin. Predvideni so tečaji za starejše od 55 let ter za mlade. Starejšim od 55 let želijo omogočiti pridobitev osnovnih digitalnih znanj, mlade pa navdušiti nad programiranjem, robotiko, umetno inteligenco ter digitalnim podjetništvom. A za znanje je potrebna tudi ustrezna računalniška oprema, zato so predvideni novi boni za nakup takšne opreme.

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Novi boni v vrednosti 150 evrov

Če bo predlog zakona sprejet, so novi boni predvideni za nekatere skupine. Do t.i. digitalnih bonov 22 (v vrednosti 150 evrov) bodo upravičene osebe, ki imajo na dan uveljavitve zakona stalno prebivališče v Sloveniji ter spadajo med izmed teh skupin – dijaki, študenti ter starejši od 55 let, ki se bodo udeležili izobraževanj oz. tečajev. Ti bodo subvencionirani iz proračuna.

Postanite stranka računovodskega servisa Data!

Novi boni po zgledu turističnih bonov

Novi boni oz. digitalni boni bodo enostavni za uporabo, zasnovani bodo po zgledu turističnih bonov. Upravičenci ga bodo lahko unovčili za nakup nove ali obnovljene računalniške opreme. Pod to spadajo tablice, namizni ali prenosni računalniki, računalniški zaslon, spletna kamera ali oprema za učenje programiranja. Če bo zakon po nujnem postopku sprejet že marca, bi lahko bili novi boni na voljo maja letos. Prvi brezplačni tečaji pa bi naj potekali jeseni.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja