Go to Top

Novo podaljšanje turističnih bonov – do poletja!

Novo podaljšanje turističnih bonov zaradi slabe epidemiološke slike

Novo podaljšanje turističnih bonov je vlada sprejela na predlog gospodarskega ministrstva. Tako bodo letošnji (Boni21) kot (najverjetneje) tudi lanski turistični boni podaljšani do 30. junija 2022!

Informativni izračun plače

Novo podaljšanje turističnih bonov – predlagala tudi TGZS

Pred časom smo sicer pisali, da je TGZS predlagala podaljšanje turističnih bonov vsaj do 15. aprila 2022. A boni bodo tako podaljšani še daljše obdobje – in sicer 30. junija prihodnje leto. Mimogrede, veste, da lahko pri nas brezplačno registrirate podjetje? Za več informacij lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si ter se dogovorite za termin podjetniškega svetovanja!

Ustanovite svoje podjetje. To lahko storite tudi pri nas!

podjetniško svetovanje

ZASLUŽITE DENAR S SVOJIM HOBIJEM!

Novo podaljšanje turističnih bonov – zakaj?

Vzroka za novo podaljšanje turističnih bonov sta jasna. To je slaba epidemiološka slika v Sloveniji ter tudi to, da skoraj polovica letošnjih bonov (Bon21) še ni bila unovčena. Turistični boni so tako podaljšani za najdaljše možno obdobje, kot je predvideno v zakonu. To je do 30. junija 2022. S podaljšanjem turističnih bonov želi vlada do konca leta preprečiti množično obiskovanje turističnih krajev, pa tudi gostinskih lokalov. Posledično bi to naj pomenilo tudi manj okužb s koronavirusom.

Pri nas lahko registrirate s.p.!

Novo podaljšanje turističnih bonov – boni21 od sredine julija

Letošnji t.i. boni21 so namenjeni za izboljšanje gospodarskega položaja na področju porabe v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi. Do 22. novembra jih je bilo unovčenih približno polovica. Porabljena vrednost je takrat znašala 96,2 milijona evrov, neporabljenih pa je bilo še za 95,9 milijona evrov.

Želite postati stranka našega računovodskega servisa?!

Novo podaljšanje turističnih bonov – predvideva se tudi podaljšanje lanskih bonov

Predvidoma bodo podaljšani tudi lanski turistični boni. Predlog je namreč vključen v predlog zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije in omilitev njenih posledic. Tudi za lanske bone se predvideva podaljšanje do 30. junija 2022. Če vas zanima, koliko turističnih bonov vam je še ostalo, se obrnite na Finančno upravo Republike Slovenije.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja