Go to Top

Predlog za podaljšanje turističnih bonov do 15. aprila 2022

Predlog za podaljšanje turističnih bonov predlaga Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS)

Predlog za podaljšanje turističnih bonov je vladi predlagala Turistično gostinska zbornica Slovenije. Predlagajo možnost podaljšanja unovčevanja lanskih turističnih bonov ter letošnjih turističnih bonov 21 do 15. aprila prihodnjega leta.

Informativni izračun plače

Predlog za podaljšanje turističnih bonov – slaba epidemiološka slika

Razlog predloga za podaljšanje unovčevanja turističnih bonov je slaba epidemiološka slika ter zaostrovanje ukrepov. To seveda vpliva, da se veliko število gostov odloča za prestavitev rezervacij.

Ustanovite svoje podjetje. To lahko storite tudi pri nas!

Predlog za podaljšanje turističnih bonov posredovan na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Turistično gostinska zbornica Slovenije je predlog oblikovala glede na informacije na terenu o poslovanju ter stanju rezervacij za prihodnje tedne. Predlog so posredovali na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. V njem predlagajo podaljšanje možnosti unovčevanja lanskoletnih turističnih bonov, pa tudi letošnjih t.i. imenovanih bonov 21, do sredine aprila prihodnje leto.

ZASLUŽITE DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

podjetniško svetovanje

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Predlog za podaljšanje turističnih bonov – neunovčenih 43 odstotkov obeh izdaj bonov

Po podatkih Furs je bilo do 31. oktobra letos še neunovčenih še 43 odstotkov obeh izdaj bonov. To v praksi pomeni preko 233 milijonov evrov. Zato si v Turistično gostinski zbornici Slovenije želijo podaljšanje do srede aprila, saj je stanje rezervacij za obdobje prve tretjine naslednjega leta slabo. S tem želijo zagotoviti pomoč gorskim centrom, saj njihovi nastanitveni obrati prejšnjo zimo niso smeli poslovati. Podaljšanje se jim zdi smiselno tudi zaradi zaostrovanja ukrepov glede epidemije koronavirusa.

Preverite, kaj morate vedeti, če odločate za registracijo normiranega s.p.!

Predlog za podaljšanje turističnih bonov – na ministrstvu še ne razmišljajo o podaljšanju

Sredi oktobra na ministrstvu za gospodarstvo še niso razmišljali o podaljšanju veljavnosti lanskoletnih turističnih bonov ali letošnjih t.i. bonov 21. Takrat so izrazili pričakovanje, da bo večina upravičencev bone do konca leta izkoristila. Je pa bila takrat epidemiološka situacija takrat precej boljša od trenutne. Ali je vam tudi ostalo še kaj turističnih bonov? Na to vprašanje odgovor dobite na Finančni upravi Republike Slovenije.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja