Go to Top

Digitalizacija družbe in novi digitalni bon – nov državni ukrep v 2022?

Digitalizacija družbe in novi digitalni bon – nov državni ukrep v 2022? - Data d.o.o.

Digitalizacija in dvig digitalnih kompetenc in spodbude za nakup računalniške opreme – do 150 evrov

Digitalizacija družbe je tema novega predloga Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti, ki je bil objavljen s strani vlade 24.12.2021. Predlog zakona še ni bil sprejet in še čaka na obravnavo ter potrditev v Državnem zboru. Zneski novih bonov bi naj bili 150 evrov in lahko namenjeni tudi nakupu računalniške opreme. Ti boni naj bi sledili turističnim in večnamenskim bonom iz leta 2020 ter 2021. Mimogrede, razmišljate o ustanovitvi podjetja? Storite to na Dati! Za več informacij lahko pokličete na telefonsko številko 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Nakup računalniške opreme naj bi bil subvencioniran do 150 evrov

Po vladnem predlogu bi bila digitalizacija družbe spodbujena tudi prek digitalnega bona za nakup računalniške opreme. Digitalni bon naj bi bil v vrednosti 150 evrov.

Preberite tudi: Kdaj v pokoj?

podjetniško svetovanje

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Digitalizacija v 2022 in zakaj ne uveljavljanje vračila DDV za nakup računalnika za čas »lock-downa«?

Pri tem se vsekakor lahko vprašamo, zakaj ni bila digitalizacija družbe z uvedbo podobnega bona izpeljana že za čas dela na daljavo in šolanja od doma. Vsekakor bi k zadevi lahko pristopili celo širše – z uvedbo vračila DDV v primeru nakupa računalniške opreme, ki je bila ključna za nadaljevanje dela za čas razglašene epidemije.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Digitalizacija oz. digitalni bon za »izbrane« segmente populacije

Digitalni bon 2022 bi naj bil po predlogu namenjen izključno nakupu v zakonu določene računalniške opreme. Koristili bi naj ga lahko le otroci zadnjega razreda osnovne šole, dijaki srednjih šol, študenti naravoslovnih in tehniških študijskih programov. Namenjen naj bi bil tudi pripadnikom ciljnih skupin odraslih in upokojencem, ki se bodo v letu 2022 udeležili subvencioniranih izobraževalnih programov.

JUBILEJNA NAGRADA - Kdaj in koliko vam pripada?

Digitalizacija tudi za starejše – predvsem za grajenje digitalnih veščin

Kot že omenjeno, naj bi bili tudi upokojenci ciljna skupina novega vladnega predloga. Ti naj bi celo med prvimi lahko koristili nov digitalni bon. Digitalizacija naj bi po vladnem načrtu spodbujala vseživljenjsko učenje na področju digitalnih veščin. Koristili bi jih naj pri ponudnikih izobraževanj oz. tečajev. Ponudniki teh tečajev pa bi naj bili izbrani s pomočjo javnega razpisa.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Digitalizacija sledi bonom za turizem in več namenskim »bonom 2021«

Vlada je 27. decembra potrdila PKP 10 in s tem podaljšala veljavnost turističnih bonov do konca junija 2022. Digitalizacija in spodbujanje digitalne vključenosti so bile izvedene v podobnih projektih tudi na Nizozemskem, Finskem in v Nemčiji. Mimogrede, v 2022 naj bi dobili tudi energetske vavčerje!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja