Go to Top

Evropska zdravstvena izkaznica – uredite še preden odpotujete!

Evropska zdravstvena izkaznica je kartica, ki je za vse zavarovance ZZZS brezplačna. Le ta potrjuje upravičenost do nujnih zdravstvenih storitev med bivanjem v tujini, študijem v tujini ali med potovanji. Evropska zdravstvena izkaznica je načeloma veljavna za 1 leto. Vendar obstajajo izjeme in sicer za upokojence in tiste, ki jim zdravstveno zavarovanje poteče prej kot v enem letu. Kako do Evropske zdravstene kartice?

Informativni izračun plače

Evropska zdravstvena izkaznica – kje je veljavna? Kakšno storitev lahko pričakujete?

Evropska zdravstvena izkaznica je veljavna v vseh državah članicah EU, v Evropskem gospodarskem prostoru in Švici. V teh državah vam krije nujne in potrebne zdravstvene storitve. Velja tudi v Avstraliji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Severni Makedoniji ter Srbiji, kjer ste z njeno predložitvijo upravičeni do nujnega zdravljenja in nujne medicinske pomoči.

Če razmišljate o vstopu na podjetniško pot in se vam poraja še veliko vprašanj o ustanotvi s.p. ali podjetja smo pravi naslov. Pomagamo vam lahko s svetovanji, izobraževanji in  računovodskimi storitvami. Kontaktirajte nas na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si

Brezplačna ustanovitev podjetja

Kako pridobite evropsko zdravstveno izkaznico?

Evropska zdravstvena izkaznica je brezplačna za vse zavarovance, ki imajo veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje. Naročite si jo z izpolnitvijo spletne vloge, ki jo najdete tukaj ali osebno.

Kilometrina 2024 – kakšni so zneski?

Potrebujete zanesljivo računoovodjo?Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Evropska zdravstvena izkaznica in dostava

Evropska zdravstvena izkaznica je po zagotovilih ZZZS v 4 delovnih dneh v vašem nabiralniku. V primeru, da izkaznico potrebujete prej lahko na območni enoti ali izpostavi ZZZS pridobite enakovreden certifikat. Ta pridobljeni certifikat predstavlja začasno nadomestilo za evropsko kartico in je veljaven 3 mesece od izdaje.

Prispevki za popoldanski s.p. 2024

Evropska zdravstvena izkaznica za tiste, ki stalno prebivajo v državi članici EU, EGP in Švici

V primeru da gre za osebe, ki so bodisi slovenski upokojenci, bodisi njihovi družinski člani ali družinski člani slovenskih aktivnih zavarovancev, lahko izkaznico naročijo pri območni enoti ali izpostavi ZZZS. Kartica je veljavna za obdobje največ 1 leto, razen če zavarovancu prej poteče obvezno zdravstveno zavarovanje. Upokojencem lahko ZZZS izda evropsko zdravstveno izkaznico za obdobje 5 let.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja