Go to Top

Prispevki za popoldanski s.p. 2024 – višina od 1.4. dalje

Prispevki za popoldanski s.p. so v 2024 višji kot lani. Sedaj je znana tudi že višina za prispevke za obdobje po 1. aprilu in do konca letošnjega leta.

Razmišljate, da bi s svojim hobijem tudi zaslužili? Razmišljate, da poleg redne zaposlitve odprete popoldanski sp.? Če želite tudi vi odpreti popoldanski s.p., lahko to storite na naši DATA točki! Za rezervacijo termina lahko pokličete na 01 600 1530 ali lahko pišete na data@data.si

Brezplačna registracija podjetja

Iz česa so sestavljeni prispevki za popoldanski s.p.?

Prispevki za popoldanski s.p. v 2024 so sestavljeni iz prispevkov za zdravstveno zavarovanje (ZZ) in prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (PIZ). Ti se plačujejo v pavšalnem znesku. ZZZS-ju se plačuje prispevek za zdravstveno zavarovanje za poškodbe pri delu in poklicne bolezni ter dodatni prispevek za zdravstveno zavarovanje. Dodatno se plačuje še prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za invalidnost, telesno okvaro ali smrt.

Izračunajte si plačo

Računovodstvo

Odprite popoldanski s.p.

Prispevki za popoldanski s.p. v 2024

Za primerjavo lahko najprej preverite, kolikšni so bili v letu 2023

Spodaj pa je preglednica prispevkov za popoldanski s.p. za leto 2024:

Naziv prispevka januar februar marec april do december
Prispevek za PIZ 42,19 42,19 42,19 46,28
Prispevek za ZZ 46,87 46,87 46,87 46,87
Skupaj prispevki 89,06 89,06 89,06 93,15

Normiranec s.p. – kaj morate vedeti?

Prispevki za popoldanski s.p. – kdo jih plačuje?

Odprtje popoldanskega s.p. oz dopolnilne dejavnosti je možno samo za osebe zaposlene za polni delovni čas (40 ur/tedensko) in so zavarovane na osnovi delovnega razmerja. Zanjo prispevke za socialno zavarovanje plačuje delodajalec na podlagi pogodbe o zaposlitvi. Oseba, ki želi poleg zaposlitve opravljati dodatno dejavnost, lahko registrira popoldanski s.p. in plačuje pavšalne prispevke za zavarovanje (prispevki za popoldanski s.p.). Pred odločitivijo za popoldanski s.p. ne pozabite preveriti kdaj za odprtje popoldanskega s.p. potrebujete soglasje delodajalca.

Pogoji za odprtje popoldanskega s.p.

Pred registracijo popoldanskega s.p. je dobro pridobiti prave informacije glede stroškov, ki jih bo popoldanski s.p. imel, ko bo začel s poslovanjem. Prispevki za popoldanski s.p. predstavljajo le del stroškov, ki jih je potrebno upoštevati pri poslovanju. Z vsemi informacijami vam lahko pomagajo svetovalci podjetja DATA ali pa se prijavite na seminar, kjer boste iz prve roke izvedeli vse potrebne informacije. Pišite na data@data.si ali pokličite 01 600 1530 za individualno svetovanje.

Prijavite se na novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja