Go to Top

Plača – kako doseči zvišanje

Plača je tema pogovora z nadrejenim, ki v večini zaposlenih zbuja nelagodje. Zato se nanj dobro pripravite in v rokav skrijte nekaj dobrih trikov.

Tako boste vi vodili pogajanje in višja plača bo dosegljiv cilj. Zbrali smo nekaj nasvetov.

  1. Na sestanek se dobro pripravite. Še preden se pogovor začne, morate imeti jasno mnenje o tem, kaj prispevate v podjetju, kakšno dodano vrednost ponujate in kako se boste razvijali v prihodnosti. Dobro je imeti tudi oprijemljive dokaze o svojem prispevku, morda v obliki številk ali konkretnih primerov.
  2. Začnite pogajanje s konkretno številko. Prevzemite pobudo v tem pogovoru in prvi postavite številko, ki jo prestavlja plača, na pogajalsko mizo. Raziskave kažejo, da si tako povišate možnosti za dogovor, ki bo bliže vaši želeni številki.
  3. Prvo pravilo pogajanja: brez zaokroženih številk. Višja plača: 2150 evrov – to je bolje kot 2000 evrov. Če navedete bolj natančno številko, bo videti, da ste se dobro pripravili in da natanko veste, koliko je vaše delo vredno. Poleg tega se je lažje pogajati z majhnimi koraki in na koncu boste zaključili pri višji številki.
  4. Nikoli ne pristanite na prvo ponudbo. Tudi če ponudba nadrejenega ni slaba – ne sprejmite je! Če boste nadaljevali s pogajanji, boste iztržili več. Plača bo višja. Ne omehčajte se.
  5. Naj šef med pogajanji večkrat reče: »Da.« Če oseba na drugi strani pogajalske mize med pogovorom večkrat reče »da«, bo to besedico lažje izrekla tudi, ko bosta prišla do pravega pogajanja. Torej zvabite »da« z nekaj vnaprej dobro pripravljenimi vprašanji že na začetku pogovora. Tako boste imeli boljše možnosti, da dobite, kar želite, tudi ko bo konkretna tema višja plača. plača
  6. Uporabljajte retorične premore. Ljudje, ki ne marajo tišine v pogovorih, pogosto govorijo samo zato, da pogovor teče dalje brez prekinitev. A v takih primerih se lahko spravite v težave. Raje zavestno nekaj časa molčite in recite samo tisto, kar res želite povedati. Vaš fokus naj bo višja plača.
  7. Oslabite nasprotnikove argumente. Kakšen argument bo šef uporabil, da bo nasprotoval moji zahtevi? Razmišljajte vnaprej o možnih ugovorih. Tako se lahko nanje pripravite in jih »odbijete« z vnaprej pripravljenim primernim odgovorom.
  8. Ponudite alternative. Oseba na drugi strani mize neutrudno ponavlja, da višja plača ni mogoča? Torej je čas za raziskovanje novih možnosti. Katere druge ugodnosti lahko podjetje ponudi? Službeni telefon ali avto, več dopusta, možnost za delo od doma?
  9. Zapustite svojo cono udobja. Če je vaš cilj višja plača, morate ven iz svoje cone udobja in biti bolj odločni kot sicer. Tudi če ste oseba, ki se izogiba konfliktom in se vedno strinja z drugimi, to pri pogajanjih o plači ni prednost. Popolnoma sprejemljivo je, če večkrat ponovite razloge za povišanje plače in se držite svojih argumentov.
  10. Bodite vztrajni – prekinite sestanek. Včasih je višja plača cilj, ki si ga enostavno ne morete izboriti v prvem poskusu. V tem primeru prosite za še en sestanek o tem in tako zagotovite, da ta tema ne bo pozabljena. Poskrbite za konkreten časovni ovir naslednjega sestanka: recimo »predlagam, da se o tem spet pogovoriva čez tri mesece.”

Pri pogajanjih o višji plači vam bo v pomoč naš kalkulator za informativni izračun plače, saj morate poznati razliko med bruto in neto plačo. Pomislite tudi, kako bo višja plača vplivala na vašo dohodnino – pomagamo vam z enostavnim izračunom. Z našo pomočjo lahko izračunate tudi, kateremu od staršev se bolj izplača uveljavljati olajšave za otroke. Preverite tudi, ali vam delodajalec plačuje dovolj potnih stroškov.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

In če je višja plača na vašem sedanjem delovnem mestu res nedosegljiv cilj, resno razmislite o samozaposlitvi. Na našem brezplačnem seminarju raziskujemo, ali lahko zaslužite nekaj dodatnega denarja s svojim hobijem. Če radi delate majhne korake, odprite popoldanski s.p. Naši izkušeni svetovalci na Datini VEM točki vam bodo pomagali pri odločitvi pri ustanavljanju podjetja.

Vir: European Business

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja