Go to Top

Splošni akti delodajalca: kateri so obvezni in kateri ne?

Splošni akti delodajalca, interni pravilniki, kadrovske evidence – ste tudi vi kot delodajalec v dilemi kateri izmed naštetih dokumentov so za vas obvezni in kateri ne?

Informativni izračun plače

Svet zakonov, pravilnikov in evidenc je za delodajalce pogosto zastrašujoč. A poslovanje, ki ni usklajeno z zakonodajo, se običajno slabo konča. Katere obveznosti – pravilnike, kadrovske evidence in ostale interne akte, slovenskim delodajalcem nalaga zakonodaja, bo predstavila pravnica v DATA d.o.o., Manja Veličkovič, na brezplačnem podjetniškem izobraževanju, ki ga podjetje DATA d.o.o. organizira 08. 12. 2020, med 8:45 in 13:00. Izobraževanja se lahko udeležite iz udobja lastnega doma, saj bo potekalo preko ZOOM-a!

 

(Ne)obvezni splošni akti delodajalca in evidence

Delovnopravna zakonodaja določa, kateri so obvezni splošni akti delodajalca, pravilniki in kadrovske evidence, ki jih morajo imeti podjetja, ki zaposlujejo – četudi že samo enega zaposlenega. Pravniki DATA d.o.o. na podlagi številnih izkušenj na področju delovnega prava delodajalcem svetujemo, da obvezne akte, pravilnike in evidence čimprej uredite. Le tako se boste lahko izognili kaznim, ki vam grozijo ob morebitnem inšpekcijskem pregledu. S sprejetjem obveznih aktov / evidenc pa boste lahko preprečili morebitne spore ali neprijetne situacije z delavci. Ni pomembno samo, da uspešno vodite podjetje, temveč tudi, da ga vodite ustrezno in zakonito.

BRUTO NETO PLAČA

Manja Veličkovič, DATA d.o.o.

Predavateljica je univerzitetna diplomirana pravnica s pravniškim državnim izpitom. Po zaslugi dolgoletnih izkušenj, med drugim v sodstvu in odvetništvu, svetuje na področjih gospodarskega, izvršilnega in delovnega prava ter na drugih področjih civilnega prava. Zaradi vsakodnevnega stika s podjetniki pozna težave delodajalcev in jim nudi strokovno podporo pri usklajevanju poslovanja z zakonodajo.

 

PRIJAVA NA BREZPLAČNI WEBINAR

Splošni akti delodajalca – katere informacije boste pridobili na webinarju?

Na webinarju se boste seznanili z naslednjo vsebino:

Splošni akti delodajalca:

  • kateri splošni akti delodajalca so obvezni in kateri pogojni ter kateri priporočljivi?
  • kdaj morajo biti splošni akti delodajalca sprejeti?
  • kakšne so globe, če nimate obveznih pravilnikov?

Poslovanje inovativnih podjetij

Ne zgolj splošni akti delodajalca – tudi nekatere evidence so obvezne!

Splošni akti delodajalca ne bodo edina tema predavanja. Odgovorili bomo tudi na vprašanja glede obveznih evidenc:

  • katere evidence so obvezne in katere priporočljive?
  • kdaj jih je delodajalec dolžan urediti?
  • kakšne so globe, če nimate obveznih evidenc?

Urejeni pravilniki v podjetju ne smejo biti sami sebi namen in predvsem ne smejo biti pisani le za namene morebitnih inšpekcijskih pregledov. Vsak pravilnik mora biti pripravljen skrbno in individualno glede na naravo poslovanja posameznega podjetja, glede na strukturo zaposlenih v podjetju in glede na način dela, kot ga zahteva in pričakuje delodajalec.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

V kolikor bi že danes želeli pregled dokumentov vašega podjetja in svetovanje, katere pravilnike morate obvezno sprejeti, nam prosim sporočite na elektronski naslov pravnasluzba@data.si ali telefon 01 6001 528. Pravniki DATA d.o.o. ter ostali podjetniški svetovalci vam stojimo ob strani, strokovno svetujemo in pomagamo! Z našo pomočjo se lahko izognete mnogim napakam in nepravilnostim, zaradi katerih vam grozijo visoke globe!

Projekt “Poslovanje inovativnih podjetij” sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Logotipi

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja