Go to Top

Overitev podpisov na DATA točki je brezplačna ob registraciji podjetja!

Overitev podpisov na DATA točki

Overitev podpisov na DATA točki je mogoča le za s.p. ali d.o.o., ki na DATA točki opravljajo postopek registracije podjetja. Če bi tudi vi želeli ustanoviti s.p. ali d.o.o., storite to pri nas! Termin registracije podjetja lahko rezervirate prek spletnega obrazca ali na data@data.si. Dosegljivi smo tudi na 01/600-1530!

Informativni izračun plače

Sprašujete nas, ali lahko referenti DATA točke overjamo podpise na vseh dokumentih, ki potrebujejo overitev? Referenti DATA točke nismo overitveni organ tako kot so to notarji. Overitve podpisov na DATA točki lahko opravimo le v primerih in pri postopkih, za katere smo pristojni. To pomeni, da lahko overimo podpise na obrazcu izjava lastnika objekta pri postopku registracije samostojnega podjetnika (s.p.) in pri postopku registracije družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), v kolikor lastnik objekta (stanovanja) osebno pride na DATA točko, kjer bo potekala ali pa je že bila narejena vloga za registracijo s.p. oziroma d.o.o.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Overitev podpisov na DATA točki pri izjavi lastnika objekta za d.o.o.

Pri registraciji d.o.o., lahko bodoči družbeniki družbe, ki se ustanavlja, overjeno izjavo lastnika objekta prinesejo s seboj (v kolikor sami niso lastniki ali vsaj 25-odstotni lastniki objekta) ali pa jo podpiše lastnik objekta, ki je osebno prisoten na registraciji oziroma je lastnik ali solastnik eden od ustanoviteljev podjetja prisoten pri postopku registracije d.o.o. V tem zadnjem primeru fizična oseba da soglasje (bodoči) pravni osebi za poslovanje na naslovu čigar lastnik ali solastnik je. Overitev podpisov na DATA točki pri izjavi lastnika objekta za d.o.o. pa nato opravi referent DATA točke, ki je opravil postopek registracije d.o.o.

Preberite tudi – Regres 2022, koliko in do kdaj?

podjetniško svetovanje

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Overitev podpisov na DATA točki na vlogi za registracijo d.o.o.

Overimo pa vedno tudi podpise na dokumentih, ki jih pripravimo pri registraciji d.o.o. na DATA točki. Kot najbrž že veste morajo na postopek d.o.o. osebno priti bodoči družbeniki in bodoči zastopniki podjetja z osebnim dokumentom. Pri postopku registracije referenti vedno kopiramo osebne dokumente (seveda z dovoljenjem strank pri registraciji) to pa zato, da lahko pred oddajo vloge na registrsko sodišče, overimo podpise bodočih družbenikov in zastopnikov podjetja na listinah, ki jih pripravimo pri postopku registracije d.o.o. Overitev pomeni, da vpišemo podatke osebe iz osebnega dokumenta, se podpišemo in ožigosamo polje overitve. S tem dejanjem sporočamo registrskemu organu, da je pri postopku registracije ustrezno listino osebno podpisala oseba, ki bo družbenik in ali zastopnik v podjetju, ki se ustanavlja.

Preberite tudi – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Overitev podpisov na DATA točki v primeru izjave lastnika objekta za s.p.

O postopku overitve izjave lastnika objekta, smo v naših novicah že večkrat podrobno pisali. Kljub podrobnim navodilom pa vas še vedno veliko sprašuje, kdo mora overiti izjavo. Ali so to vsi lastniki objekta ali je lahko le en solastnik? Ali je potrebno vpisovati številko vpisa v zemljiško knjigo nepremičnine? Ali lahko opravite postopek registracije podjetja in naknadno dostavite izjavo lastnika objekta?

 Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Izjavo lastnika objekta, kadar podjetnik sam ni lastnik ali vsaj 25-odstoten lastnik objekta, lahko overi le eden od solastnikov objekta (vsaj 25% solastnik), kadar je več solastnikov objekta. Kot smo že večkrat pisali, se overitev podpisa na izjavi lastnika objekta lahko opravi na upravni enoti (cena overitve 3,00 EUR) ali pri notarju (cena overitve cca 17,00 EUR) ali osebno na DATA točki (brezplačna overitev). Na obrazec izjave lastnika objekta ni potrebno vpisati številke zemljiškoknjižnega vpisa. Podjetnik lahko pride najprej na postopek registracije podjetja, nato pa naknadno dostavi na DATA točko overjeno izjavo lastnika objekta. Vloge do prejema izjave lastnika objekta, referenti DATA točke ne moremo poslati na registrski organ (AJPES).

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Izjavo lastnika objekta bi overil na DATA točki, registracijo podjetja pa opravil na AJPES-u

Kako je v primeru, ko želi lastnik objekta izjavo lastnika objekta overiti na DATA točki, registracijo podjetja pa opraviti drugje? Tak postopek ni dovoljen in ga ne dovoli registrski organ (Ajpes oziroma registrsko sodišče). Kot smo napisali že na začetku tega prispevka, DATA točka ni registrski organ, kot so to notarji in v določenih primerih upravne enote. Podjetnik, ki želi na DATA točki opraviti postopek registracije podjetja, mora poskrbeti, da se v primeru overitve izjave lastnika objekta, lastnik objekta zglasi na DATA točki, kjer bo potekala registracija podjetja. Bodoči podjetniki, če imate pred registracijo svojega podjetja še vprašanja, na katere bi želeli prejeti strokovne odgovore, nam za ponudbo za individualno svetovanje pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01/600-1530.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na Datine e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja