Go to Top

Upravne enote bodo podaljšale delovni čas!

Upravne enote bodo imele tudi dodatne uradne ure

Upravne enote po vsej Sloveniji bodo zaradi večjih obremenitev podaljšale čas uradnih ur. Imele pa bodo tudi dodatna dva dneva odprtih vrat. Ta dva dneva bosta sicer namenjene izključno urejanju osebnih dokumentov. Tudi naši sodelavci v oddelku za tujce tesno sodelujejo z upravnimi enotami. Pomagajo namreč tujcem pri pridobivanju delovnih dovoljenj oz. dovoljenj za bivanje. Če bi tudi vi potrebovali katero izmed naših storitev, nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si. Še podrobneje lahko naše storitve preverite v pogovoru z našo referentko za tujce Aljo Arko!

Informativni izračun plače

Upravne enote s povečanim interesom strank

Letos bo velikemu številu državljanom potekla veljavnost osebnih dokumentov. Zato upravne enote že zaznavajo večji interes strank. Zaradi povečanega števila vlog se med drugim pojavljajo zaostanki na področju tujcev. Mimogrede, začeli so tudi z izdajo novih izkaznic dovoljenj za bivanje tujcev. Ker v prihodnje pričakujejo še večji pritisk, so se dogovorili za takojšnje ukrepe. Ministrstvo za javno upravo bo upravnim enotam zagotovilo pomoč na tehničnem, finančnem in kadrovskem področju.

Ustanovitev podjetja na Data točki je prava odločitev!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Minimalna plača 2022 uradno 1074,43 evra!

Dodatne uradne ure za pridobitev osebnih dokumentov

Ker želijo upravne enote odpraviti zaostanke ter zagotoviti državljanom hitrejšo obravnavo,  bodo imele upravne enote po vsej Sloveniji dodatne uradne ure. Te bodo v četrtek, 31. marca, od 8. do 15. ure ter v soboto, 2. aprila, od 8. do 12. ure. Ta dva dneva bosta namenjena samo strankam, ki niso oz. ne bodo naročene. A ta dva dneva bosta namenjena zgolj za pridobitev osebnih dokumentov (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje). Z naslednjim tednom se bo med drugim začela izdaja biometričnih osebnih izkaznic!

S.p. lahko registrirate pri nas!

Za ureditev osebnih dokumentov ne velja krajevna prisotnost

Upravne enote bodo do nadaljnjega podaljšale uradne ure glede na posebnosti svojega lokalnega okolja in organizacijo dela. Državljanom priporočajo, da pred obiskom na spletu preverijo aktualni delovni čas. Ob tem velja še poudariti, da za ureditev osebnih dokumentov ne velja krajevna prisotnost. To pomeni, da jih lahko državljani uredijo na katerikoli upravni enoti v Sloveniji. Prav tako pa z ministrstva za javno upravo pozivajo, da se državljani poslužujejo elektronskega načina poslovanja, kar omogoča portal eUprava.

Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Naročanje na odpravnih enotah odpravljeno, razen na ljubljanski!

Pred dobrim tednom smo pisali, da je bilo odpravljeno naročanje na storitve na upravnih enotah. Kljub temu pa so sistem naročanja ohranili na ljubljanski upravni enoti. Naročanje na tej upravni enoti poteka preko klicnega centra in spletne aplikacije.

Ostanite na tekočem in se prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja