Go to Top

Naročanje na upravnih enotah ni več potrebno!

Naročanje na upravnih enotah – od danes se ni več treba naročati!

Naročanje na upravnih enotah ni več potrebno. To odločitev je sprejela vlada na včerajšnji seji. Odprava ukrepa je bila že včeraj objavljena v uradnem listu, tako da velja že od danes naprej. Mimogrede, sodelovanje z upravnimi enotami je tudi vsakdan naših sodelavcev v oddelku za tujce. Veste, da pri nas pomagamo tujcem pri ustanovitvi podjetij v Sloveniji ter pri pridobivanju delovnih dovoljenj ter dovoljenj za bivanje? Če bi potrebovali katero od naših storitev, nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pošljete povpraševanje na data@data.si.

Informativni izračun plače

Naročanje na upravnih enotah odpravljeno z uredbo

Vlada je z objavo v Uradnem listu odpravila začasne ukrepe, ki so veljali na upravnih enotah za preprečevanje koronavirusa v upravnih zadevah. To pomeni, da je s tem odpravljeno tudi predhodno naročanje na upravnih enotah. V objavi v uradnem listu je prav tako regulirala cene pogonskih goriv – koliko od danes stane liter bencina oz. dizla preverite v tem članku.

Ustanovite d.o.o. pri nas na Dati!

pravno svetovanje

Preberite tudi – Sprejeta je bila dohodninska novela, višje plače že aprila?

Kaj to pomeni?

To, da naročanje na upravnih enotah ni več potrebno pomeni, da lahko stranke vloge vložijo brez predhodnega naročanja. Bodo pa upravne enote še vedno zagotavljale predhodno naročanje. Prav tako bo ponovno omogočena javnost na ustnih obravnavah ter pregledovanje dokumentov v prostorih organov. Vročanje pa poteka v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku. Mimogrede, preberite tudi, da se od sredine februarja izdajajo nove izkaznice dovoljenj za tujce!

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Nič več podaljševanja rokov

Odločitev, ki med drugim pomeni, da naročanje na upravnih enotah ni več zahtevano, pa pomeni tudi, da preneha možnost podaljševanja rokov za izdajo odločb ter rokov za opravljanje procesnih dejanj zaradi covida-19. O podaljšanju rokov za procesna dejanja se odloča na podlagi zakona o splošnem upravnem postopku.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja