Go to Top

Kako registrirati doo? Enostavno v nekaj korakih na Dati!

Kako registrirati doo?

Kako registrirati doo? V članku bomo po korakih predstavili, kako se začne priprava na registracijo doo ter kako poteka sam postopek registracije. Tudi vi želite ustanoviti podjetje in bi potrebovali več informacij? Pri nas na Dati je postopek registracije podjetja hiter in enostaven! Pokličite na  01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin! Svoj termin za registracijo podjetja pa lahko rezervirate tudi prek spletnega obrazca!

Informativni izračun plače

Kako registrirati doo? Prvi korak je izbira oblike podjetja!

V prvem koraku je pomembno, da izberete primerno pravno-organizacijsko obliko podjetja. Najpogostejši obliki, za kateri se podjetniki odločajo, sta d.o.o. in status samostojnega podjetnika. Če kolebate, katero obliko izbrati se lahko udeležite brezplačnega seminarja Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Izbira oblike podjetja ima namreč lahko dolgoročne davčne in pravne posledice za poslovanje. Pred izbiro oblike podjetja se je smiselno posvetovati z davčnim svetovalcem. Dobiti morate informacije, kako boste vodili knjige, evidentirali zaloge ter trgovali. Pomembno je dobiti tudi odgovore glede poslovanja s tujino, DDV-sistemu in tako naprej. V našem podjetju imamo odlične davčne svetovalce, ki vam lahko pri tem pomagajo! Pokličite na  01 600 1530 in se dogovorite za termin plačljivega svetovanja.

Ustanovitev podjetja

Kako registrirate doo? Rezervirajte termin na Dati!

Drugi korak je sila enostaven. Pokličete na 01/600-1530 in rezervirajte termin. Postopek boste začeli v najkrajšem možnem času. Rezervacijo termina lahko opravite tudi preko spletnega obrazca!

Rezervirajte svoj termin za registracijo!

Kako registrirati doo? Pripraviti morate dokumente!

V tretjem koraku morate pripravite vse zahtevane dokumente. Družbeniki ter zastopniki morajo na ustanovitev prinesti veljaven osebni dokument. Tisti, ki niso v registru prebivalstva morajo prinesti tudi slovensko davčno številko. Na sami ustanovitvi d.o.o. morajo biti družbeniki in zastopniki fizično prisotni.

Tudi s.p. lahko registrirate pri nas!

 Kilometrina 2024

Kako registrirati doo? Začnite postopek registracije na Dati!

Na naši DATA točki lahko začnete postopek registracije. Z našim referentom oz. referentko pripravite vso potrebno dokumentacijo za registracijo podjetja. Ko so obrazci pripravljeni, vam naš referent izroči dokumentacijo. Z vsemi dokumenti greste nato na izbrano banko. Tam najprej odprete začasni račun, na katerega položite kapital. Ko vam banka izda potrdilo o vplačilu kapitala, ga prinesete ali pošljete nazaj na našo DATA točko. Takrat naš referent odda vlogo na registrsko sodišče.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Kako registrirati doo? Planirajte trajanje postopka registracije!

V mislih imejte, da postopek priprave dokumentov za registracijo navadno traja do ene ure. Ko imate potrdilo o plačanem kapitalu in overjeno izjavo lastnika objekta za naslov podjetja, se odda vloga na registrsko sodišče. Ko se vloga na sodišče odda, traja med 2 in 6 delovnimi dni za rešitev vlog in vpis v register podjetij. To je potrebno imeti v mislih pri načrtovanju poteka postopka registracije podjetja.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Kako registrirati doo? Izberite si računovodjo!

Pomembno je, da si izberete računovodjo, ki ima za sabo tudi podporo ostalih strokovnjakov. Naš računovodski servis podpirajo tudi pravni in davčni svetovalci. V našem podjetju pa imamo tudi oddelek, ki se ukvarja s storitvami za tujce. Če bi potrebovali katero izmed naših storitev, nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter dobili boste več informacij!

Ostanite na tekočem: želim se prijaviti na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja