Go to Top

V obtok prihajata nova bankovca za 100 in 200 EUR!

Z 29.5.2019 sta v obtok prišla nova bankovca za 100 in 200 EUR. Oba sta opremljena z še boljšo zaščito pred ponarejanjem. Nova bankovca imata izboljšano smaragdno zeleno številko. Dosedanji evrski bankovci ostajajo zakonito plačilno sredstvo in se uporabljajo vzporedno z novimi bankovci. Potrebujete računovodski nasvet? Obrnite se naš računovodski servis Data!

Informativni izračun dohodnine

Nova bankovca široka kot bankovec za 50 EUR in izboljšani elementi za preverjanje pristnosti

Po novem sta nova bankovca za 100 in 200 EUR enako široka kot bankovec za 50 EUR, med tem ko dolžina ostaja enaka. Velikost je bolj prilagojena denarnicam in priročnejši za uporabo v različnih napravah.

Iščete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Nova bankovca vključujeta tudi nov hologram s sateliti na vrhu srebrnega traku, na katerem je tudi lik Evrope, portret na poslikavi vaze, ki se nahaja v Louvru. Lik Evrope nakazuje na jasno povezavo z evropsko celino.

Poleg tega ostajajo varovalni elementi kot so: reliefni tisk, portretni vodni znak in portretno okence. Izboljšani so tudi s prostim očesom ne-vidni elementi, kot tudi strojno berljivi elementi. Robovi bankovcev vključujejo tudi reliefne oznake.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Bankovec za 500 EUR prenehali izdajati – a ta kljub temu ostaja v uporabi!

S prenovo bankovcev za 100 in 200 EUR se zaključuje projekt »Serija Evropa«, ki od 2013 dalje vključuje prenovo bankovcev. S tem so bili že prenovljeni bankovci za 5,10,20 in 50 EUR. Z letom 2018 je bankovec za 500 EUR prenehal izdajati, a ta kljub temu ostaja zakonito plačilno sredstvo.

Pravni nasvet

Potrebujete urediti blagajniško poslovanje za vaše podjetje – v pomoč vam je lahko naša pravna služba!

Priporočljivo je, predvsem za gospodarske družbe, ureditev blagajniškega oz. gotovinskega poslovanja s pomočjo internih aktov oz. Pravilnika o računovodstvu. Za pripravo obojega Vam je na voljo naša pravna služba, kot tudi za svetovanje iz te ali katere druge teme. Po ponudbi povprašajte na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja