Go to Top

Urejeni pravilniki – novoletna zaobljuba delodajalcev

Urejeni pravilniki so tema, ki se ji delodajalci radi izognejo, saj ne razumejo pravega pomena urejenih pravilnikov v podjetju. Ste se v letu 2018 izognili inšpekcijskemu pregledu? Odlično, vendar ne računajte da bo tudi letos tako. Poleg tega urejeni pravilniki podjetja niso namenjeni inšpektorjem, temveč urejenim odnosom v podjetju. Predvsem pa pravni varnosti tako delodajalca kot delavcev.

Informativni izračun dohodnine

Urejeni pravilniki so nujni za urejene odnose in učinkovito delo

Urejeni pravilniki - novoletna zaobljuba delodajalcevUrejeni pravilniki v podjetju ne smejo biti sami sebi namen. Predvsem pa ne smejo biti pisani le za namene morebitnih inšpekcijskih pregledov. Vsak pravilnik mora biti pripravljen skrbno in individualno glede na naravo poslovanja posameznega podjetja, glede na strukturo zaposlenih v podjetju in glede na način dela, kot ga zahteva in pričakuje delodajalec.

Tako mora npr. pravilnik o dopustu upoštevati specifike dejavnosti, s katero se podjetje ukvarja – kdaj je obseg dela največji in kdaj najmanjši, katera so tveganja, ki so jim delavci izpostavljeni in opravičujejo dodelitev dodatnih dni dopusta in druge individualne okoliščine podjetja.

Potrebujete nasvet s področja delovnega prava? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Ste kdaj pomislili, kako boste sankcionirali delavca, ki redno zamuja na delo, če nimate ustreznega pravilnika, ki natančno opredeljuje čas prihoda na delo in posledice kršitve teh določil? Brez zapisanih pravil, ki so vnaprej poznana vsem delavcem, boste težko uveljavljali kakršne koli sankcije nasproti samovoljnemu delavcu.

Kaj lahko se zgodi, da sumite, da je eden od vaših zaposlenih na delovnem mestu pod vplivom alkohola. Takšnega delavca ste v skladu z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu dolžni odstraniti z delovnega mesta. Vendar pa brez predhodno zapisanih pravil, kako lahko ugotavljate alkoholiziranost, delavca ne boste mogli testirati in mu dokazati alkoholiziranosti.

So vaši zaposleni ustrezno izobraženi in usposobljeni za varno delo ter ste resnično sprejeli vse ukrepe, da se boste, v primeru morebitnih poškodb pri delu, izognili kaznim in odškodninskim zahtevkom? Če niste prepričani, vam svetujemo, da investirate nekaj časa in denarja v posvet s pravnim strokovnjakom s tega področja, saj so sicer posledice lahko zelo hude.

Pravni nasvet

Urejeni pravilniki so dobra naložba

Urejeni pravilniki zagotovo terjajo od delodajalcev, da za njihovo pripravo terjajo nekaj časa in denarja. Vendar ob zavedanju, kakšnih vse negativnih posledic se z urejenimi pravilnik izognejo, postane začetni vložek zanemarljiva številka.

Izognite se skrbem in neprijetnim situacijam z vašimi zaposlenimi in inšpektorji. Za pripravo vseh potrebnih pravilnikov pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja