Go to Top

Najhitrejša registracija podjetja – kje, kako in koliko časa?

Najhitrejša registracija podjetja je možna na DATA točki, tudi ko govorimo o registraciji družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). D.o.o. je registriran v približno tednu dni po oddaji popolne vloge na registrsko sodišče. Pri ustanovitvi s.p. pa je to še hitreje. Kaj lahko podjetnik pričakuje med postopkom registracije podjetja? Za več informacij nas lahko pokličete na telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Najhitrejša registracija podjetja, ko ustanavljate s.p.

Ko bodoči podjetnik opravlja postopek registracije samostojnega podjetnika na DATA točki, mu referent pojasni, da je prvi možni datum za ustanovitev naslednji dan ali katerikoli dan 30 dni vnaprej. Pri tem gre za koledarske dni. Vikendi in dela prosti dnevi ne igrajo vloge. Še posebej morajo na datum ustanovitve paziti tisti podjetniki, ki jim je na določen dan prenehala pogodba o zaposlitvi. Zakaj? Nočejo prekiniti, ampak kar nadaljevati svoje zavarovanje in delovno dobo kot samostojni podjetniki. Zato datum ustanovitve s.p postavijo na dan, ki je naslednji dan od dneva, ko so zaključili z delom v podjetju in jih je delodajalec odjavil iz zavarovanja.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

Najhitrejša registracija podjetja, če govorimo o ustanovitvi d.o.o.

Postopek registracije d.o.o. se začne s pripravo dokumentacije na DATA točki. Na postopek družbenik (ali več njih) prinese osebni dokument in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov. Z ustanovitvijo d.o.o. se običajno mudi, kadar se družba prijavlja na kakšen razpis in za prijavo družbenik potrebuje pravno osebo – podjetje. Najhitrejša registracija podjetja je v takem primeru v približno desetih dneh od dneva priprave dokumentov na DATA točki.

Vas zanima, kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Po podpisu celotne dokumentacije, gre družbenik naravnost na banko, kjer odpre začasni račun in nanj položi osnovni kapital za ustanovitev d.o.o.. Dobro je, da družbenik o svoji nameri odprtja računa na banki za polog kapitala že pred registracijo obvesti bančnika. Ko pride na banko, odpre začasni račun, nanj nakaže kapital in banka mu izda potrdilo o vplačilu kapitala. Takoj ga vrne referentu DATA točke in ta lahko odda vlogo na sodišče. V nekaj dneh ima družbenik pri sebi sklep o vpisu družbe v register podjetij, uredi le še spremembo začasnega v poslovni bančni račun in že lahko posluje.

Ste se odločili odpreti podjetje? Pri Dati vam lahko poleg registracije podjetja pomagamo tudi z računovodskim servisom!

Odprite popoldanski s.p. ob redni zaposlitvi

Postanite stranka našega računovodskega servisa

Najhitrejša registracija podjetja in pogoste napake družbenikov na postopku

Da bi bila možna kar najhitrejša registracija d.o.o., se morajo nanjo družbeniki in zastopniki podjetja (če to ni ista oseba) dobro pripraviti. Organizirati se morajo še pred obiskom DATA točke. Dogovoriti se morajo o:

  • višini osnovnega kapitala;
  • o imenu firme;
  • izbrati morajo dejavnosti in glavno dejavnost družbe;
  • določiti morajo enega ali več zastopnikov družbe.

Dogovoriti se morajo, na kakšen način bodo ugotavljali dobiček družbe in kakšne prihodke ter odhodke pričakujejo v prvem letu poslovanja. Ob taki pripravi na postopek registracije d.o.o. je možna najhitrejša registracija podjetja v nekaj dneh po oddaji vloge.

Naredite informativni izračun dohodnine z Data kalkulatorjem

Najhitrejša registracija podjetja – v pomoč so vam svetovalci podjetja DATA

Če se želite temeljito pripraviti na podjetniško pot, vam naši pravni, finančni in davčni svetovalci olajšajo proces.

Najhitrejša registracija podjetja se po izkušnjah referentov DATA točke zgodi potem, ko se bodoči podjetnik udeleži individualnega posveta, razreši s svetovalcem dileme pred registracijo in skupaj z njim pripravi načrt poteka postopka na DATA točki. Svetovalci namreč znajo na podlagi dolgoletnih izkušenj predlagati pot, da se zgodi kar najhitrejša registracija podjetja in vpis v poslovni register.

Imate v kratkem namen ustanoviti podjetje, pa ne najdete odgovorov na določena vprašanja, ki jih želite razrešiti pred postopkom? Posvetujte se z nami! Pokličite 01/600-1530 ali pišite na data@data.si in se dogovorite za individualni posvet.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja