Go to Top

Datum ustanovitve s.p. lahko določite 30 dni vnaprej

Datum ustanovitve s.p. je dan, ko registrski organ vpiše podjetnika v register podjetij. To je dan, ko podjetnik začne s poslovanjem. Datum ustanovitve s.p. določi posameznik sam, na postopku registracije. Za vse informacije povezane z ustanovitvjo s.p. se lahko obrnete na naša svetovalce na DATA točki preko telefona na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Kaj pomeni, če je datum ustanovitve s.p. zamaknjen za 30 dni?

Kadar se posameznik odloči, da bo zamaknil vpis podjetja v register podjetij za več dni ali celo za mesec dni potem pomeni, da je pri postopku registracije na DATA točki svetovalcu povedali določen datum, ko želi postati podjetnik. Vsa dokumentacija za s.p., se nato pripravi na ta datum. Na isti dan je vpis v davčni register in prijava v zavarovanja na s.p..

Izračunajte si plačo

Ustanovitev podjetja

Normiranec sp – kaj morate vedeti? 

Kaj naredi svetovalec DATA točke z vlogo, kadar je datum ustanovitve zamaknjen?

Svetovalec DATA točke, kljub temu, da gre za kasnejši vpis podjetnika v register podjetij, elektronsko odda dokumentacijo. Prijavo za vpis podjetnika pošlje na AJPES, prijavo davčnih podatkov pošlje na FURS in prijavo v zavarovanje za s.p., pošlje na ZZZS.

Koliko znašajo prispevki za s.p. 2024

Kaj naredi registrski organ AJPES z vlogo?

Registrski organ za s.p.  je AJPES in na izbrani datum ustanovitve s.p., ki ga je določil podjetnik na postopku registracije na DATA točki, določi matično številko podjetniku, vpiše podatke v register podjetij, natisne sklep o vpisu podjetnika v poslovni register in ga po pošti pošlje podjetniku.

Popoldanski s.p. lahko odprete le ob redni zaposlitvi!

Kdaj torej podjetnik prejme sklep o registraciji in kaj naredi z njim?

Sklep o registraciji svojega s.p. prejme novopečeni podjetnik v nekaj dneh po datumu, ki ga je določil na postopku registracije, na naslov, ki ga je posredoval svetovalcu DATA točke. S sklepom o vpisu podjetnika v poslovni register, nato podjetnik odpira TRR račun na banki, za namene poslovanja podjetja. Ko odpre račun, lahko največkrat že lahko začne s poslovanjem.

Podjetniki! Če načrtujete svojo podjetniško pot in datum ustanovitve podjetja planirate za bližnjo prihodnost, nikar ne oklevajte s postopkom registracije. Pri pripravi na odprtje s.p. vam lahko svetujemo svetovalci podjetja DATA. Za termin registracije pa nam pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01 600 15 30.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja